Skriv ut rett fra iPhone og iPad

For mange av oss var tanken på å kunne skrive ut direkte fra iPad eller iPhone en av de tingene vi virkelig gledet oss til i iOS 4.2. Det var imidlertid kun noen ganske få HP-skrivere som støttet teknologien direkte. Dette fikset Apple i en betaversjon av OS X 10.6.5.

Med denne betaen kunne du dele hvilken skriver som helst på din Mac og deretter få tilgang til den fra iPad eller iPhone. Ikke noen veldig elegant løsning, men det gav oss utskriftsmuligheter som ikke bare omfattet HP.

Borte
Skuffelsen var derfor stor når Apple kuttet denne støtten i den endelige versjonen av OS X 10.6.5. Tilbake uten utskriftsmuligheter satt alle som ikke hadde en HP-skriver som støttet AirPrint direkte.

Men ta det rolig - det er håp. Du kan få tilbake utskriftsmulighetene, selv om det er litt avansert. Det går imidlertid greit hvis du følger disse enkle instruksjonene.

Slik gjør du det
Det første du må gjøre er å laste ned tre filer som var en del av betautgaven av OS X 10.6.5. Disse er:

Urtopdf
Apple.convs
Apple.types

Disse filene romsterer rundt på nettet, blant annet på mange torrent-sider. Et alternativ er å klikke på denne lenken for å laste dem ned.

Etter at filene er lastet ned og pakket ut må de plasseres slik:

/usr/libexec/cups/filter/urftopdf
/usr/share/cups/mime/apple.convs
/usr/share/cups/mime/apple.types

Det som er viktig å huske på er at dette er skjulte kataloger, så den enkleste metoden får å få dem inn på din Mac er følgende: Gå til Finder og velg ”Gå”, derfra velger du ”Gå til mappe”. Da kommer det opp et vindu der du kan skrive inn katalogadressene du skal kopiere til, for eksempel /usr/libexec/cups/filter/. Kopier inn filene til sine respektive kataloger.

Viktig til slutt
Når alt dette er gjort henter du opp Systemvalg, velger ”Utskrift og faks”. Deretter fjerner du skriverne dine fra listen over installerte skrivere. Når det er gjort legger du dem til igjen og deler dem på nettet. Dermed er det hele gjort og du kan skrive ut i vilden sky.Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen