Skriv ut fra mobilen

Ettersom Hewlett-Packard den siste tiden har begynt å utstyre skriverene sine med Blåtann-teknologi, som muliggjør kommunikasjon med alt av stasjonære og bærbare enheter med den samme teknologien, har det vært et naturlig skritt videre å utvikle en felles standard og platform for utskrift fra mobiltelefoner.

Selskapet inngikk derfor tidligere i år annonsere et samarbeid med Nokia for å gjøre det enklere å skrive ut innhold fra mobiltelefonen, og i dag kunne de to selskapene endelig vise frem fruktene av samarbeidet med lanseringen av programmet Mobile Printing Application Software for Series 60-telefoner.

Den nye programvaren skal dermed kunne brukes på telefoner som Nokia 3650, Nokia 6650, Nokia 7650 og (sannsynligvis) Siemens SX1. Når man ønsker å skrive ut noe, enten det måtte være bilder tatt med telefonens integrerte kamera eller dokumenter man måtte ha lagret i minnet, søker man simpelten etter Blåtann-utstyrte skrivere i nærheten og sender over materialet trådløst.

Programmet for mobiltelefonen skal ikke være større enn 250 KB, og ifølge Hewlett-Packard skal det legge svært lite belastning på mobiltelefonen, da det meste av behandlingen av materialet utføres av skriveren. Programmet var ikke publisert på HPs hjemmeside i skrivende øyeblikk, men vil trolig snart være å finne på selskapets nettside for 'Mobile Printing Software'.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen