Skriv i lufta

Samsung hevder de nok en gang kan trekke en verdensnyhet ut av ermet, men det er et faktum at finske MyOrigo i flere år har arbeidet med en hybridtelefon som kan kontrolleres ved at man beveger selve apparatet. Problemet er at vi nå har ventet en stund på finnenes "MyDevice". Det er over ett år siden den første testen av en prototype dukket opp på Internett, men lenge siden vi hørte noe nytt fra Finland.

Teknologien Samsung nå kommer med, har mye til felles med den vi finner i MyOrigos hybrid. Bevegelsesgjenkjenning kaller Samsung det selv, og det er en intern seks-aksers sensor som skal gjøre telefonen i stand til å kjenne igjen bevegelser.

Rist løs
I stedet for å slå nummeret, kan man skrive tallene i lufta med selve telefonen. Om ikke annet, burde det kunne by på et pussig skue, og man kan spørre seg om det i det hele tatt har noen som helst fordel fremfor å taste inn nummeret. Andre muligheter teknologien bringer med seg, er for eksempel å kunne slette tekstmeldinger ved å riste telefonen opp og ned.

I følge Samsung vil denne innovasjonen føre til en ny og mer naturlig måte for folk å bruke telefonen sin på. - Det er viktig å komme frem til nye løsninger for å gjøre forbrukernes hverdag enklere og mer praktisk, sier en talsmann for selskapet.

Ellers kan den nye telefonen by på et 1,3 megapikslers kamera og en avspiller for digital musikk.

Modellen har typebetegnelsen Samsung SCH-S310. Samsung kom ikke med noe tidspunkt for når den skal gjøres kommersielt tilgjengelig, men når det begynner å dukke opp folk som vifter mobilen sin rundt i lufta, kan vi jo gå ut i fra at det er S310 som har kommet på markedet.