Skriv ut din egen funksjonelle høyttaler
Teknofil
(Bilde: Jason Koski / Cornell University)

Skriv ut din egen funksjonelle høyttaler

Snart kan du stå for din egen surround-lyd.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

3D-printing later til å bli en av de virkelig store og avgjørende teknologiene i framtiden. Dette blir understreket av forskere fra Cornell University i USA, som har skapt en funksjonell høyttaler ved hjelp av 3D-skrivere.

Selv om høyttaleren neppe holder like god kvalitet som de fleste vi er vant til å kjøpe fra lyd- og bildeforhandlere, er poenget mer proof of concept – at det i hele tatt er mulig. I tillegg er det et viktig første steg i retningen mot en hverdag der vi kan kjøpe eller lage ting digitalt på nett, og deretter skrive ut fysiske objekter i hjemmet.

Ikke helt der ennå

Den aktuelle høyttaleren består uansett av et plastskall og har både magnetiske og elektrisk ledende deler. 3D-tingesten er med andre ord ikke bare et tomt skall, men et «fullverdig» produkt, selv om den fremdeles befinner seg på et rimelig primitivt stadium i den teknologiske utviklingen.

Flere utfordringer gjenstår, deriblant at høyttaleren måtte ha to separate 3D-printere for å kunne bli ferdigstilt. Sjekk ut klippet nedenfor for å se høyttaleren i aksjon.

3D-printing er allsidig:
Lag en miniversjon av deg selv »

(Kilder: Cornell University via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen