Best å skrive noe pent om han fyren her, ellers ... (Bilde: Sina Weibo)

Skriv myndighetsvennlige tweets – få redusert soningen

Kinas kommunistparti går angivelig til drastiske skritt.

En snodig sak fra Kina avslører at de totalitære myndighetene blant annet reduserer fengselsstraffen til fanger som er villige til å skryte av staten og Kommunistpartiet.

Ettpartistaten Kina tillater riktig nok Internett for sine innbyggere, men internasjonale tjenester som Facebook og Google er enten stengt ute eller kraftig sensurert. I tillegg jobber flere titusen mennesker på heltid med å overvåke hva medborgerne gjør på nett.

All denne tankekontrollen i Kina blir nå trappet opp av Det kinesiske kommunistpartiet. Ikke bare blir alt du skriver og gjør overvåket av «storebror», men du kan også få belønning for å skrive «riktige» meninger.

Hyrer inn storselskaper

Påstanden om redusert soning for å bidra til statlig propaganda stammer fra professor Xiao Qiang ved Berkeleys School of Information. Xiao har klart å få tak i over 2600 direktiver fra Kommunistpartiet, hvor det nettopp står at fanger som skriver pent om myndighetene på Sina Weibo vil tilbringe kortere tid bak murene. Sina Weibo er Kinas største nettsamfunn, og er en slags blanding mellom Twitter og Facebook.

Kommunistpartiet stopper ikke der. De betaler ikke bare nettbrukere for å skrive positive meldinger om staten, men de har også hyret inn store, kommersielle bedrifter i tillegg.

Det er tydeligvis mye rart som skjer i Kina, og ett eksempel fra tidligere som skiller seg ut, er saken om at kinesiske fanger ble tvunget til å spille World of Warcraft for å sanke inn digitalt gull.

Mer Kina-nytt:
I Kina kan du betale jenter for å spille med deg »

(Kilde: Übergizmo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen