Skrev ut en «railgun» med en 3D-skriver
Teknofil
(Bilde: xtamared)

Skrev ut en «railgun» med en 3D-skriver

Skyter prosjektiler med en fart på 250 meter i sekundet.

Ved hjelp av en 3D-skriver er det mange som har laget seg skytevåpen. Dog er de kanskje ikke like spesielle som våpenet til David Wirth, melder Engadget

Han har nemlig laget seg en en såkalt «railgun», en type elektrisk kanon som du kanskje kan huske fra blant annet spillet Quake. Nederst i artikkelen kan du se video av kanonen.  

Vanskelig å gjemme i lomma

Våpenet som Wirth har laget er ikke noe du klarer å skjule under frakken. Det er nemlig et beist av et våpen som blant annet huser seks kondensatorer som tilsammen veier rundt 10 kilogram, og som leverer hele 1800 joule med energi per skudd. 

Det «håndholdte» våpenet skal klare å skyte prosjektiler med en fart på 250 meter i sekundet, en utgangshastighet som kan matche enkelte, eldre pistoler. 

En «railgun» fungerer ved at man har to ulike skinner som ved hjelp av elektrisitet akselerer prosjektiler mellom skinnene. Til å holde styr på ladenivået, temperatur og andre parametere, har Wirth tatt i bruk mikrokonmtrolleren Arduino Uno R3. 

Biter fra seg

Designet til våpenet var såpass komplisert at Wirth måtte tegne en detaljert 3D-tegning. Som videoen viser nedenfor fungerer altså våpenet. 

Det er uvisst hvor dødelig våpenet er, men de første testskytingene lagde 1,25 centimeter dype merker i kryssfinerplaten som ble brukt til blink. I en nyere video er det en melon som er blinken, og her går prosjektilet godt over halvveis gjennom. 

Prosjektilene som ble brukt under prøveskytingen var laget i aluminium eller grafitt. Mellom hvert skudd tar det omlag tre minutter å lade opp våpenet. 

Ikke alle land er like fornøyd med at du lager egne våpen:
Les om mannen som ble fengslet i Japan fordi han laget våpen med en 3D-skriver »

(Kilde:  YouTubeEngadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen