(Bilde: Shutterstock/75309628, privat)

Skrev negativt om Stoltenberg – fikk sparken

Politibetjent avskjediget etter 30 års tjeneste på grunn av Facebook-kommentarer.

Politibetjent og FrP-politiker Stein-Robin Kleven Bergh ble nylig avskjediget fra sitt 30-årige verv i Hedmark politidistrikt. Årsaken var innlegg han har skrevet på det sosiale nettverket Facebook, melder VG Nett / NTB.

På Facebook kalte han blant annet statsminister Jens Stoltenberg for «krapyl», ettersom han etter Berghs mening ikke har gjort noe positivt for utviklingen i Norge.

Etter kommentarene ble profilen til Bergh på Facebook gått etter i sømmene av politimesteren, og den 22. august ble saken behandlet i ansettelsesrådet. Avskjedigelsen kom etterpå.

– Mangel på tillit

Politimesteren i Hedmark, Tormod Bakke, sier til NTB at en politibetjent må huske at han er offentlig tjenestemann – også i private sammenhenger som Facebook. Ytringer i sosiale medier må derfor befinne seg innenfor allminnelig folkeskikk, slik at «man har den fornødne tillit som man må ha som offentlig tjenestemann».

Bergh på sin side er uenig i avgjørelsen, og vil anke saken innen fristen den 10. september. Han mener at saken er blåst opp større enn nødvendig, og han vil få ut alle detaljene:

– Jeg vil ikke at noen skal tro at jeg er avskjediget på grunn av et lovbrudd, sier han til NTB.

Fyfy-liste:
10 ting du ikke gjør på Facebook »

(Kilde: VG Nett / NTB)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen