Test

Skremmende enkel fildeling

DVD-Jon sitt nye program DoubleTwist Desktop har fått blandet mottakelse.

Mange melder om flere bugs og funksjoner som ikke fungerer.

Tatt i betraktning av at programmet fortsatt er i beta er ikke dette overraskende.

Personlig hadde jeg derimot ingen problemer.

Kobler to populære tjenester
DVD-Jon skal ha for at han makter å lese markedet for virtuelle tjenester. I programmet DoubleTwist Desktop har han tydeligvis tenkt godt.

En kombinasjon av musikktjenesten iTunes og nettsamfunnet Facebook vil utvilsomt kunne bli en slager.

Enkel oppstart
Installasjonen av programmet gikk som en drøm. Etter oppstart går programmet automatisk løs på ditt iTunes musikkbibliotek, selvfølgelig etter en bekreftelse fra deg, her skal ingenting gå på tvers av loven.

Mens du setter deg inn i programmet, tar en kaffe, eller en matbit kopierer så programmet alle dine låter i iTunes som har kopisperre.

Kopiene blir laget i MP3-format med 192 kb/s, samme bitrate som de originale ituneslåtene med andre ord. Originalen blir ikke berørt av kopieringen.

På denne måten får du en helt ny musikkfil uten kopisperre. Denne kan du så flytte over akkurat som du vil. Programmet oppdager uten problemer eksterne spillere du har koblet til maskinen.

Du kunne på samme måte ha brent en CD fra iTunes og så lagt musikken tilbake på maskinen igjen, men her er det heller brukervennlighet som teller.

Å frigjøre musikken har aldri vært enklere.

Skremmende Facebook-funksjonalitet
Men å overføre musikken til eksterne spillere er ikke hovedpoenget her. Det er koblingen til Facebook som gjør dette programmet genialt og ikke minst skremmende. Her får du nemlig ekstrem innsikt i dine venners privatliv samtidig som dere kan dele musikken.


Å logge seg på Facebook går enkelt og uproblematisk. Du velger så ut nære venner som du vil dele din musikk med. Via en enkel klikk og dra operasjon er din musikk fullt tilgjengelig for dine venner. Denne kan de så laste ned når de vil.

Enklere kan det nesten ikke bli. Og joda, dette er langt mer brukervennlig enn en kryptisk FTP-server.

Snok enda mer på venner
Samtidig går programmet gjennom hele din venneliste og henter ut informasjon. Bilder og filmer dine venner har lagt ut blir systematisert og gjort tilgjengelig på en måte Facebook selv ikke har maktet. Det blir nesten for mye av det gode, å snike i dine venners feriebilder har nemlig aldri vært enklere.Det spørs nesten om denne funksjonen rett og slett er for mye av det gode. Men for DVD-Jon har det helt klart vært fildeling som står i fokus, om du så legger ut dine mest private feriebilder eller filmer er ikke hans rolle å bestemme. Så spørs det om folk har nok vett til å beskytte sitt eget privatliv. Har de allerede lagt ut bildene på Facebook, så er ikke det en veldig positiv start.

Hva er en venn?
Både Tono, IFPI og piratjegeradvokaten Espen Tøndel har gått hardt ut mot programmet. De mener venner på Facebook ikke er venner sett i forhold til loven om fildeling. Programmet bidrar dermed til piratkopiering, og er dermed ulovlig mener de ifølge Dagbladet.no.

De vil at loven stadfestes en gang for alle om hva som kan regnes som en "venn". Det blir nesten som når amerikansk rett skulle sette et lovverk for hva som kan oppfattes som sex i hysteriet rundt Bill Clinton og Monica Levinsky.


Apple vil kunne tjene på DVD Jon
Apple på sin side har så langt avstått fra å kommentere DVD-Jons nye kreasjon. Ifølge Dagens Næringsliv onsdag 20. januar påstår derimot eksperter at Apple vil bli rammet hardt av dette programmet. Personlig tviler jeg sterkt på dette. Programmet gjør det nemlig langt mer attraktivt å kjøpe musikk i iTunes. Musikken blir mer anvendelig enn tidligere og kan dermed faktisk bli verdt pengene den koster.

DVD-Jon har derimot ikke løst problemet med kopisperren til Windows Media Player. Musikk med slik kopisperre takles ikke av programmet. Så lenge denne består vil iTunes nå nok en gang ha et enormt fortrinn i musikkmarkedet.

At musikken deres blir anvendelig for andre avspillere en iPod vil da ikke være verdens undergang.

En skulle nesten tro det her er snakk om et samarbeid mellom Norges hacker nummer 1 og selskapet som hitill har beskyttet sitt format med nebb og klør.

DVD-Jon sitt nye program vil utvilsomt utvikle seg, men med dette utgangspunktet ligger det an til å revolusjonere måten du benytter deg av musikk, film og bilder.

Les også:
Norge skaper problemer for Apple
.
Er kopisperrens tid forbi?

Kjøp heller musikk på CD.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen