Skreddersy din bærbare PC

Annonsør­innhold
Les hele saken »

OCZ, en produsent som er mest kjent for å lage minne, strømforsyninger, SSD og annet datautstyr for entusiaster, har nå lansert en ny bærbar PC i deres allerede vel anerkjente DIY-serie (Do It Yourself).

Den nye PC-en har fra fabrikken:

  • 15,4-tommers skjerm med 1280x800 piksler oppløsning
  • Hovedkort basert på Intel Centrino 2-plattformen som støtter Intel Core 2 Duo/Extreme
  • Innebygget Radeon HD 3650-grafikk
  • DVD-brenner eller Blu-ray-spiller
  • 6-cellers Lithium-Ion batteri

Maskinen selges altså uten prosessor, minne, harddisk og trådløst nettverkskort, så dette må man kjøpe løst. Fordelen med dette er at man selv kan velge hvor dyr og kraftig maskinen skal være. Skjermkortet bør holde til å kjøre nyere spill med helt greie innstillinger.

Den nye DIY 15,4 tommeren fra OCZ
Den nye DIY 15,4 tommeren fra OCZ

DIY går ut på at man selv velger ut hva slags maskinvare PC-en skal kjøre med, for deretter å bygge den selv. Dette kan høres skremmende ut for de fleste, men på nettsidene til OCZ er det flere videoer, bilder og manualer som guider en igjennom hele prosessen.

Det er en trend at mange bytter ut sin stasjonære PC med en bærbar (bærbare danker ut stajonære), og mange førstegangskjøpere ser store fordeler med å kunne ta med seg PC-en der de måtte ønske. Med DIY-initiativet til OCZ, håper de å kunne gi den hardbarkede spilleren et alternativ på den bærbare plattformen, uten å måtte inngå kompromisser med tanke på funksjoner og pris/ytelse.

At skjermkortet allerede er installert i maskinen, taler derimot ikke til forbrukerens fordel, og man må derfor uansett kjøpe en ny PC når den ikke lenger henger med i svingene på nye spill. Det er relativt begrensede muligheter med en slik PC-løsning med andre ord, men man kan godt kalle dette et steg i riktig retning for de som ønsker å selv bygge en bærbar med egne komponenter.

Prisen på maskinen og tilgjengelighet her til lands er ikke kjent.

(Kilder: OCZ Pressemelding, Produktside)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen