Untitled-1

Skred av kompaktkameraer

I tillegg til TZ4 og TZ5, oppgraderer Panasonic nesten alle modellene sine, med unntak av de store ultrazoomkameraene.

Fx35 - Kjent design, ny innmat
Fx35 - Kjent design, ny innmat

FX35
Den mest spennende nyheter er nok FX35, som blir utstyrt med et Leica-objektiv med brennvidder tilsvarende 25-100mm og bildestabilisator. Lysstyrken er f/2.8-5.6.

Kameraet har fått Panasonics nye prosessor som går under navnet Venus Engine IV, som skal bedre bildekvaliteten og redusere støyen. Den støtter også funksjoner som skyggejustering av kontrastrike bilder. Dersom du for eksempel tar bilder av mennesker mot en lys himmel, vil kameraet undereksponere noe, for å beholde tegningene i himmelen, og så i etterkant gjøre menneskene lysere, så de ikke blir undereksponerte. På den måten er det mye lettere å ta den typen motiver. Ingen ny funksjon på kompaktkameraer, men nytt hos Panasonic.

Kameraet ser omtrent helt identisk ut med tidligere modeller i FX-serien, og det er ingen ulempe. Den glir lett ned i en lomme, og har kontroller som fungerer bra. Hvis bildekvaliteten på dette kameraet holder mål, så er dette en vinner.

Rimelig modell med høye spesifikasjoner.
Rimelig modell med høye spesifikasjoner.

LZ8 og LZ10
LZ7 blir ersattet av to nye modeller, LZ8 og LZ10, som er stort sett identiske med unntak av oppløsningen. Den er økt til henholdsvis 8 og 10 megapiksler.

Objektivet er litt annerledes enn på LZ7 ved at det har fått litt bedre vidvinkel på bekostning av telen. De har nå 5x zoom, og ikke 6 som forgjengeren. Objektivene er like, men på grunn av forskjell i sensorstørrelse på de to nye modellene, vil utsnittet du får være litt forskjellig.

LZ10 får utsnitt tilsvarende 30-150mm, mens LZ8 får 32-160mm. Lysstyrken er moderat med f/3.3-5.9. Begge modellene har optisk bildesatbilisator.

Kameraene har fått Panasonics nye Venus Engine IV, som blant annet skal håndtere støyfjerning bedre enn tidligere.

I forhold til forrige modell, er LCD-skjermen oppgradert til 230 000 punkter, som er en dobling. Det setter vi pris på.

Kameraet er rettet mot nygegynnere, og har funksjoner som tar seg av nybegynneres behov.

Stor skjerm på lite kamera.
Stor skjerm på lite kamera.

FS-serien
Til slutt lanserer Panasonic en ny serie billigkameraer, som får navnene FS3, FS5 og FS20. Disse posisjoneres som rimeligere utgaver av FX-serien. Tilsynelatende har de de samme spesifikasjonene, med unntak av objektivet som mangler vidvinkel videre enn tilsvarende 30mm (33mm på FS3). Antakelig er det brukt rimeligere materialer, og tatt enkelte andre snarveier.

Vi har ikke klart å få informasjon fra Panasonic Nordic om de nye modellene, så detaljer rundt FS-serien, samt priser og leveringstidspunkt har vi dessverre ikke ennå.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen