Refleksjon

Skral festival - Hjertevarmt og vellykket

Sean Paul viste sydlandske rytmer
Sean Paul viste sydlandske rytmer

Den vesle festivalen i Grimstad har i løpet av våren seilt opp i ledelsen sammen med større festivaler som Quart og Hove. Med artister som Brett Anderson, Sean Paul og The Game på programmet har Skral satt seg selv på festivalkartet. Torsdag åpnet festivalen med en rekke konserter på den minste scenen, og fulgte så opp med fulle hus og gode konserter helt frem til lørdag.

God stemning

I motsetning til sine konkurrenter hadde Skral-ledelsen bedre kontakt med de høyere makter, som sørget for at åpningsdagen ble en kjølig sommerkveld. Med publikum plassert i myke sofaer og hagestoler sørget årets kvinnelige popkomet Susanne Sundfør for at den rette stemningen falt på plass. Lars Lillo Stenberg gjorde også sitt for å forsterke den nyvunnede sommerfølelsen med sine lett gjenkjennelige og smånaive viser om livet og kjærligheten.

Da mørket la seg over festivalområdet leverte rødvinsmelankolikerne i Minor Majority en tilnærmet elektrisk stemning med sin myke tristesse festivalens første dag nærmet seg slutten.

Store headlinere

Fredag tok band som Harrys Gym og Kakkmaddafakka ettermiddagsvaktene på scenen, mens King Midas rocket ved sjøen etter mørkets frembrudd. Med låter som ”Romeo Turn” og ”Acid Guitars” leverte bandet deilig og suggerende rock med innslag av blues – kanskje ikke helt ulikt et dandy The Doors.

Sean Paul, Jamaicas store dancehall stjerne, hadde tatt turen fra sydligere strøk. Med seg hadde han et enormt sceneshow med en håndfull lettkledde dansere og solbrillebefengte menn. Sydlandsk stemning med forførende og dansbare rytmer hersket foran hovedscenen under fredagens siste konsert.

Britisk finale

Regnvante Magnet fra Bergen sørget for å gi publikum en stemningsfull start på festivalens siste dag, store regnskyer til tross. Ed Harcourt og hans rockealibi ”The Wild Boars” fulgte opp med hard og upolert rock på strandscenen. Singer/songwriter Harcourt imponerte med et av festivalens råeste og desidert korteste sett.

Ed Hacourt viste at han kan levere mer enn rolig fløtemusikk.
Ed Hacourt viste at han kan levere mer enn rolig fløtemusikk.

The Game var en av festivalens største trekkplaster og en klar forhåndsfavoritt. Og når 15 publikummere ble hentet opp på scenen av den amerikanske rapstjernen var suksessen klar. The Game har tidligere jobbet med andre store artister som Snoop Dog, Eminem og 50 Cents, men hadde allikevel ingen problemer med å rocke den vesle festivalen med det store hjertet.

Den tidligere Suede-stjernen, evigunge Brett Anderson, hadde fått jobben med å avslutte festivalen. Anderson, som siden oppstarten av sin nye solokarrière har gått over til å spille på mindre scener, hadde ingen problemer med å holde varmen foran hovedscenen. Med et knippe nye låter og en hel rekke Suede-klassikere klarte den snart 40 år gamle stjerne-vokalisten å få stemningen foran scenen til å nå kokepunktet. Etter heftig turnering det siste halve året fremsto bandet som mer samspilt enn noen gang – og Anderson selv var vokalmessig på topp, særlig under låter som ”Trash”, ”Beautiful Ones”, ”Love Is Dead” og den akustiske Suede-klassikeren ”So Young”.

I følge festivalens hjemmeside har totalt 9000 mennesker besøkt festivalen, som var utsolgt flere av dagene. Fint vær, god stemning og spennende band – Skral Festivalen er herved nominert til årets soleklare festivalvinner! Forhåpentligvis har Norges mest joviale festival kommet for å bli.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen