Skolelinux-maskin fra HP?

Skolelinux går sakte men sikkert mot versjon en-null, drevet frem av ivrige frivillige utviklere og støtte finansielt av blant annet Akershus Fylkeskommune. Prosjektet er til for å skape et billigere alternativ til Microsofts programvare, som kan kjøre på gamle donerte maskiner. Men nå har Hewlett-Packard (HP) Norge har lansert et internt prosjekt for å lage egne Skolelinux-servere som skal være 100% kompatible.

- Vi gjør det vi kan for å få denne ut i tide til Linux Roadshow, som går av stabelen den 25. november i Oslo, sier Gunnar Edwin Crawford i HP Norge.

Den største utfordringen med Skolelinux-serveren til HP er å forsikre seg om at all maskinvaren er kompatibel med Debian-installasjonen av Linux - som ligger i bunnen av Skolelinux. HP håper på sin side på at så mange drivere til maskinen deres som mulig kan komme med i og testes mot Skolelinux' verson 1.0.

Derfor er det i skrivende stund ikke kjent hvilken maskinvare som vil inngå i serveren, bortsett fra at den sannsynligvis vil ha RAID, hotplug disk og dobbel CPU. Skolelinux drives i utgangspunktet som tynne klienter i netboot-modus, så serveren må være rask og kraftig nok til å fungere som harddisk og OS for opp til hundrevis av klienter i de enkelte skolene.

Skolelinux-maskinen er også en del av et enda større skifte innenfor HP, mot å tilby Debian oftere, som også er den interne platformen i selskapet. Både Red Hat og SuSe har i det siste har endret lisensavtalene sine til det mer restriktive.

Skolelinux-maskinen er i tillegg tenkt som en "posterboy" for Debian fra HP sin side, og vil antakelig medføre utlån av maskinvare til den frivillige utviklergruppen bak Linux i skolen-prosjektet.

(Kilde: Skolelinux, HP Norge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen