Skolebarn misbruker 3G-mobil

Mobilsurfing blant barn i Japan har tatt av på en måte det er vanskelig å forestille seg for oss nordmenn. Der har nemlig et av tre barn i sjette klasse, og over 60 prosent av niendeklassingene en 3G-mobiltelefon, ifølge Yahoo Tech. Det betyr at de har mer eller mindre fri tilgang til internett og e-post, og kan dermed gjøre mye ugagn.
 
Etter initiativ fra foreldrene vil myndighetene i Japan nå se nærmere på hvordan de kan begrense mobilbruken blant skolebarn.
 
Ingen kontroll
Foruten skyhøye telefonregninger, er foreldrene bekymret over barnas sikkerhet ved ukontrollert bruk av mobiltelefon.
 
Noen skoleelever har foreksempel blitt utpresset av kriminelle etter å ha brukt mobilen til å sende inn bilde av seg selv til et nettsted. Japanske foreldre er derfor fortvilte over at de ikke har kontroll på hvilke nettsteder barna deres besøker.
 
”The 30 minute rule”
Noen av de japanske skolebarna sitter i timevis med e-post og internett på mobilen hver eneste kveld. En oppsiktsvekkende ny trend blant barna er den såkalte 30-minuttersregelen, som går ut på at dersom man ikke svarer på e-post innen en halvtime, risikerer man å bli plaget eller mobbet av de andre skolebarna.
 
Å ta fra barna mobilen er heller ikke så lett, ettersom mange skolebarn reiser lengre strekninger med tog eller bus for å gå på skole, og mobiltelefon er dermed den eneste måten foreldrene kan kommunisere med barna på.
 
Kun samtale og GPS
Et panel for utdanningsreform i Japan prøver å få japanske mobilprodusenter til å lage mobiltelefoner som kun har mulighet for samtale i tillegg til GPS for å kunne spore opp barna.
 
Panelet ønsker også at myndighetene skal finne en måte å filtrere innholdet som er tilgjengelig via mobilsurfing, og dermed hindre at barn roter seg bort i kriminalitet og andre problemer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen