Spill som GTA V kan ha negativ innflytelse på barn, mener britiske skoler.
Teknofil
Spill som GTA V kan ha negativ innflytelse på barn, mener britiske skoler. (Bilde: Rockstar)

Skole truer foreldre med anmeldelse hvis barna spiller GTA

Forbyr spill med 18-årsgrense.

Hvis barna i den britiske regionen Cheshire skulle bli tatt i å spille spill med 18 års aldersgrense, slik som Grand Theft Auto 5, kan foreldrene deres være i trøbbel.

Skulle de bli oppdaget vil nemlig foreldrene bli meldt inn til barnevernet, skriver Engadget. Dette er en del av skolesystemets nulltoleranse for barn som spiller spill med høy aldersgrense. Dette har de nå opplyst foreldrene om i form av et brev de har sendt ut i hele distriktet. 

- Kan skade barnet

Årsaken skal være at spill med høy aldersgrense kan føre til «tidlig seksualisert oppførsel» og utsetter barna for «seksuell utnyttelse og ekstrem vold», står det i brevet. 

Naturlig nok har flere foreldre uttrykt misnøye rundt de nye reglene. Rektorene ved skolene sier imidlertid at det ikke er deres avgjørelse, og at de bare følger retningslinjene de har blitt gitt. Der råder det liten tvil om hva som er den riktige fremgangsmåten: 

- Hvis barnet ditt får lov til å ha upassende tilgang til et spill eller produkt som er ment for folk som er eldre enn 18 år, blir vi oppfordret til å kontakte politiet og barnevernet, ettersom dette blir ansett som neglisjerende overfor barnet. 

Samme merking i Norge

Her i Norge følger vi den samme aldersmerkingen som i Storbritannia, som er satt av den felles-europeiske organisasjonen PEGI. Hovedpoenget med merkingen er å gjøre det lettere for forbrukere å vite om spillet er passende for den de kjøper det til. Det er imidlertid ingen lov som sier at barn ikke får spille voldsomme spill. 

Hva synes du om det nye regelverket de britiske foreldrene må føye seg etter? Er det riktig måte å takle problemet på? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Har du fått med deg de nye aldersgrensene i Norge?
I løpet av året får vi en ny aldersgrense »

(Kilde: Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen