Skjul dine PC-spor


Bilde: mojopac demo

MojoPac er et nytt program som skal forenkle bruk av offentlige datamaskiner på en trygg måte.

Programmet kjøres via en ekstern enhet, noe som gjør at du ikke legger spor etter deg på datamaskinen. Opplegget skal også kunne beskytte PC-en mot virus og andre skadelige programmer.

Programvaren lastes først ned på for eksempel en minnepinne eller en ekstern harddisk. Deretter logger du deg på datamaskinen via MojoPac og installerer de programmene du trenger.

MojoPac oppretter et eget skall som du logger seg inn på med brukernavn og passord - rett og slett et virtuelt miljø på den eksterne enheten.

Kun Windows XP

Programmet støtter foreløpig kun Windows XP, men det skal til sommeren også være klart for en versjon som støtter Vista. Det skal ikke være noen planer om å utvikle versjoner for Mac eller Linux.

For ordens skyld, MojoPac vil ikke fungere dersom den aktuelle PC-en er blitt blokkert mot installasjon av nye programmer.

Last ned

MojoPac finner du på mojopac.com. Les mer om systemkravene på denne siden.

Programmer for minnepinner
Ifølge utvikleren av MojoPac skal man kunne bruke mange programmer som ellers kan kjøres under Windows XP, men du finner flere programmer som er spesiallagde for minnepinner i vår guide.

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen