Test

Skjermskudd på Series 60

Mange er nok kjent med såkalte skjermdumper, skjermskudd eller screenshots fra PC-verdenen. Alle disse ordene har den samme betydningen; et bilde av nøyaktig det som vises på skjermen din akkurat da bildet ble tatt. Ved hjelp av slike skjermskudd kan man altså "ta et bilde" av skjermen sin, for så å dele med andre.

Men skjermskudd er ikke bare noe som tilhører PC-ens verden. Med det rette programmet kan du også ta skjermskudd på mobiltelefonen din.

I denne testen har vi tatt en nærmere titt på de mest kjente skjermskudd-programmene for Symbian Series 60-telefoner. Series 60 brukes i de fleste av de mer avanserte smarttelefonene fra Nokia, samt i enkelte modeller fra andre produsenter.

Per i dag finnes følgende telefoner på det norske markedet med Series 60-grensesnittet: Nokia N-gage, N-gage QD, 3650, 3660, 6260, 6600, 6630, 6670, 7610, 7650 og Siemens SX1.

Skjermskudd-programmene vi har testet er:
WiB - WiBCapture
Psiloc - Screen Capture
Nova - Screen Shooter
SymbianWare - ScreenTaker

Hvilken underholdnings- og nytteverdi har dette?
Det å kunne ta bilder av det som skjer på skjermen kan være nyttig i mange sammenhenger. Enten du trenger hjelp til å bruke telefonen, skal forklare noe eller simpelten ønsker å vise hva den nye telefonen din er god for. Det er også et uvurderlig verktøy når man trenger bilder til en test eller artikkel. Et bilde sier som kjent mer enn tusen ord.

Skjermskudd-program har dessuten den fordelen at de tar de beste bildene. Om du har forsøkt å ta et bilde av en mobilskjerm med et digitalkamera, har du sikkert oppdaget at bildet både blir diffust, uskarpt og skjevt. Selv med en god dose fotoredigering skal det mye til å få skikkelige bilder. Et skjermskudd blir derimot tatt elektronisk, slik at du får en helt nøyaktig kopi av det som er på skjermen - piksel for piksel.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen