Skjermkortsalget bremser kraftig opp
(Bilde: AMD / Shutterstock)

Skjermkortsalget bremser kraftig opp

AMD og Nvidia oppfordres til å senke prisene.

Grafikkortselskapene har de siste par årene hatt gode tider. Først med nye grafikkprosessorer og spennende produkter, og så var det noe såpass spesielt som et digitalt gullrush da verden fikk øyene opp for Internettvalutaen Bitcoin.

Disse «pengene» lar seg nemlig «grave ut» ved å bruke dataregnekraft, og der stiller grafikkortene langt sterkere enn vanlige prosessorer. Dette førte til ekstra stor etterspørsel av kraftige skjermkort – som igjen ga seg utslag i unormalt høye priser på visse modeller.

Bitcoin-knekk

Egne hovedkort for Bitcoingraving ble lansert i fjor.
Egne hovedkort for Bitcoingraving ble lansert i fjor.Foto: ASRock

Men interessen for å bruke skjermkort som Bitcoingravemaskiner har fått en kraftig knekk i årets andre kvartal. Å bruke spesialisert maskinvare kalt ASIC-gravere er langt mer effektivt – og det merkes i grafikkortmarkedet.

Uten kjøpehysteri i Bitcoingraveindustrien – faktisk er det en del som også selger unna på bruktmarkedene – pluss at det egentlig ikke er skjedd noe særlig spennende på skjermkortfronten i år, går salget av nye skjermkort tregt for tiden. For årets andre kvartal er det ifølge DigiTimes snakk om en nedgang på mellom 30 og 40 prosent i antall enheter som sendes fra AMDs og Nvidias fabrikker.

Lavere priser?

En løsning for å komme ut av uføret kan være å senke prisene for å øke etterspørselen – noe bransjen også skal ha foreslått for AMD og Nvidia. AMD tok et slikt grep i midten av mai måned, men det spørs jo om dette holder.

Med såpass dårlig salg i dette kvartalet vil det uansett være en del butikker som vil sitte med store lagre av grafikkort. Det betyr at det kan være smart å ha øynene oppe – du vil da kanskje kunne snuble over noen gode tilbud i løpet av sommeren.

Alle kan benytte seg av valutaen:
Slik bruker du Internett-pengene Bitcoin >>>

Kilde: TechPowerUp

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen