Skjermkortåret 2013

Kjernen til AMD Radeon 290X yter ekstremt godt, og var en av fjorårets mest interessante nyheter. (Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Dette er vinneren av skjermkortåret 2013

Bli med på en spennende reise gjennom et år fylt av kraftige grafikkprosessorer.

År 2013 er nå historie, og på nyhetsfronten var det nok av nye, spennende ting å ta tak i. For skjermkortentusiaster var det kanskje særlig lanseringen av GeForce GTX Titan som markerte seg som den store saken i året som gikk, men dette var langt ifra alt som skjedde innenfor skjermkortenes verden, og i det evige kappløpet mellom Nvidia og AMD.

De to produsentene har nemlig atter en gang gitt oss et år med lanseringer av både ny teknologi, nye løsninger og nye produkter for å kapre kundenes gunst. Men hvem endte opp som vinneren? Så langt har vi kåret Nvidias monsterlansering fra april til årets skjermkort, men holder det til å si at selskapet bak kan sies å ha «vunnet» 2013?

Skjermkortene som var

Det er slett ikke så sikkert. Selv om ytelseskronen gikk resolutt over i Nvidias hender da Titan kom ut, og ble værende der helt frem til i vinter, var det AMD som startet året med en suveren ledelse mot sin erkerival. Dette var ikke noen ny situasjon heller – helt siden Radeon HD 7970 GHz Edition kom på markedet sommeren 2012 hadde AMD holdt et jerngrep om tronen.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (3)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen