Åtte skjermkort på samme hovedkort

Hardware/Taipei: Hardware har tidligere i år skrevet om et MSI-hovedkort døpt Big Bang-Marshall. Et hovedkort som støtter opptil åtte skjermkort. På Computex i Taiwan har vi sett det i aksjon og kan bekrefte at det byr på mye moro. Kortet har LGA1155-Socket, støtter inntil 32 GB DDR3-minne og har svært omfattende tilkoblingsmuligheter. Hovedkortet har vært på markedet noen måneder og falt en del i pris. Det koster i skrivende stund rundt 2600kr i norske nettbutikker.

Vi har også skrevet om MSI N580GTX Lightning Xtreme Edition. Det er et skjermkort som i stor grad ligner på N580GTX Lightning. Begge kortene er basert på samme GPU med 384-bit GDDR5-minne. Forskjellene er blant annet at Xtreme-varianten har 3 GB minne, istedet for 1536 MB. Videre har Xtreme-varianten MSI sin «dust removal tech». Det vil si at viftene på skjermkortet går i revers ved oppstart. Dette varer i tredve sekunder, slik at støv skal blåses bort. Deretter snur viftene og fungerer som vanlig. I tillegg er viftene blå, men blir hvite når temperaturen på kortet overstiger 45 grader. Vi har prøvd dette i praksis og viftene ble gradvis hvitere ettersom temperaturen steg.

Henry fra MSI forteller at pris og lansering i Europa står på trappene hva MSI N580GTX Lightning Xtreme Edition angår, men konkret pris og dato er fortsatt usikker

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen