Skjermer for presentasjoner

Nye Procon MultiTouch-skjermer skal nå være tilgjengelige på markedet, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Skjermene skal være tilrettelagt for presentasjoner i møterom og lignende. Det dreier seg om interaktive skjermer som er ment å erstatte "whiteboard"-tavler, prosjektorer og "flipover". De skal kunne fungere for avansert bruk av Word, Excel, Paint, Powerpoint og andre programmer som gjerne brukes i forbindelse med presentasjoner.

Skjermene er basert på 10,4 til 65 tommers LCD skjermer, men løsningene som er beskrevet nedenfor er foreløpig begrenset til 22 til 65 tommer skjermer.

Skjermene kan brukes til å tegne og skrive med fingeren, kulepenn, eller lignende. Brukeren kan hente frem bilder/tegninger i Windows, rotere og forstørre bilder og tegninger med 2 fingre i Windows 7. Det er også mulig å hente frem grafer i regneark og forstørre dem med 2 fingre. En PowerPoint-presentasjon eller en video kan startes/stoppes ved å peke på den som en mediaavspiller.

Med Windows 7 kan man håndskrive på skjermen, og få dette oversatt til tekst som om det er skrevet på tastaturet. Windows 7 kan oversette håndskriften til bokmål eller nynorsk etter ønske.

Den elektriske tilkoblingen skjer som regel via USB-kontakt på en PC. Skjermene benytter IR-touch som teknologi for å oppnå MultiTouch og singeltouch. Dermed tåler de at brukeren benytter både kulepenner og blyanter, nøkler, plastkort/adgangskort, og så videre. uten at touchdelen blir ødelagt, heter det i pressemeldingen.

Pris og tilgjengelighet

Det er foreløpig uklart når Procon MultiTouch-skjermer blir tilgjengelige i norske butikker, og prisen er også ukjent.

(Kilde: Procon)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen