Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Samsung)

Samsung slipper skjerm med rekordhøy pikseltetthet

Tar allerede innersvingen på Sharp.

Det går unna i dataverdenen. Like etter nyheten om at Sharp skal starte produksjonen av skjermer for bærbare PC-er med en oppløsning på 3200 x 1800 piksler, meldes det nå at Samsung også kaster seg på den samme karusellen.

Under den pågående Society for Information Display-konferansen i Canada skal det koreanske selskapet nemlig avduke en ny skjerm for bærbare PC-er med nettopp 3200 x 1800 piksler, skriver blant andre Xbitlabs.

Høyest pikseltetthet

Den nye skjermen kommer i en størrelse på bare 13,3 tommer, noe som gir en pikseltetthet på massive 276 piksler per tomme. Dermed holdt ikke Sharps rekord på 262 piksler per tomme på sin kommende 14-tommersmodell særlig lenge.

I tillegg til den høye oppløsningen kan Samsung også opplyse om at skjermen skal utstyres med energieffektiv teknologi som visstnok reduserer strømforbruket med 30 prosent i forhold til tidligere LCD-skjermer.

I løpet av messen skal Samsung for øvrig også vise frem en 10,1-tommers nettbrett-skjerm med en oppløsning på 2560 x 1600 piksler og en diger 85-tommers UHD-TV med en oppløsning på 3840 x 2160 piksler. Det er uvisst om dette er den samme TV-modellen som Samsung avduket under CES-messen tidligere i år.

Selskapet har ikke antydet noe lanseringstidspunkt for de nye skjermene sine.

Samsung byttet nylig navn på alle sine bærbare PC-er:
I samme slengen lanserte de også to nye modeller »

(Kilder: Xbitslabs, Business Wire)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen