Skjerm på kroppen

Det er prototypen Skinput som flytter skjermen til huden din, skriver Forskning.no.

Forskningsprosjektet viser at det er mulig å flytte dagens små trykkfølsomme skjermer over til underarmen og håndflaten din.

Lærer seg selv
Konseptet består av et bånd med bioakustiske sensorer på overarmen, samt en liten projektor, som gjør menyer og funksjoner synlige på armen. Det er også mulig å få fram et tastatur i håndflaten.

Ved siden av ganske enkle sensorer, rommer Skinput en en avansert datateknologi, som lærer å gjenkjenne fingrenes berøring på displayet som projiseres på huden.

- Det er litt sprøtt å tenke at vi kan få fram menyer og det hele på kroppen. Men det viser seg å være høyst fornuftig. Vi har jo huden med oss over alt i motsetning til for eksempel et bord. Hud er den ultimale flate for berøring, sier Chris Harrison fra Carnegie Mellom University i en pressemelding. Han er tredjeårs doktorgradsstudent ved det amerikanske universitetet og utviklet prototypen da han var praktikant hos Microsoft i fjor sommer.

Kan krympes

Innretningen er ganske klumpete foreløpig, men selv om prototypen er ganske stor, og laget for plassering på overarm, bør det ikke by på problemer å krympe den, mener Harrison:

- Sensoren som måler trykk og berøringer kan enkelt gjøres mindre i senere utgaver, slik at du kan ha den rundt håndleddet som ei klokke.

Sensorene i Skinput fanger inn lydene som genereres ved de lette berøringene på underarmen, eller simpelthen når fingertupper møtes. Harrison og kolleger har funnet at berøringen fra den enkelte finger har en unik akustisk signatur, som de igjen har lært en datamaskin til å kjenne igjen. Lydene sendes ikke gjennom lufta, men som forskjellige typer bølger gjennom hud og ben.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen