Skjerm med innebygd kalibrering

For en tid tilbake lanserte skjermprodusenten Eizo ColorEdge CG245W - det er en 24,1-tommers LCD-skjerm som er designet for førtrykk, digitalfoto, videoredigering og postproduksjon. Skjermen har innebygd kalibreringssensor og selvkalibreringsfunksjon, og dermed skal det ikke være behov for en tredjeparts ekstern kalibreringsenhet.

Selve datamaskinen er ikke nødvendig for kalibreringen. Ved å bruke planleggingsfunksjonen i skjermdisplaymenyen, eller i den medfølgende ColorNavigator kalibreringsprogramvaren, kan man planlegge selvkalibrering av ColorEdge CG245W med bestemte tidspunkter og intervaller, også utenom arbeidstiden når datamaskinen er slått av og brukeren ikke er til stede. En kalibrert ColorEdge CG245W kan brukes under et hvilket som helst operativsystem, selv om det ikke støtter ColorNavigator.

ColorEdge CG245W er utstyrt med IPS (in-plane switching) LCD-panel med native oppløsning på 1920 × 1200 (16:10 sideforhold), og reproduserer 98 prosent av Adobe RGB-fargeområdet. Den maksimale lysstyrken er 270 cd/m2, kontrastforholdet er 850:1 og visningsvinklene er 178 grader.

Videre har skjemen én DisplayPort-inngang, og to DVI-I-innganger. DisplayPort-inngangen fungerer med 10-bits PC-signaler, og kan vise 1,07 milliarder farger samtidig, fra en pallett på 68 milliarder.

ColorEdge CG245W har maskinvarekalibrering slik at selve skjermen kalibreres istedenfor datamaskinens grafikkort. Eizos ColorNavigator kalibreringsprogramvare brukes til å stille inn ønskede verdier for lysstyrke, hvitpunkt og gamma, og til å opprette en ICC-profil.

Eizos Digital Uniformity Equalizer (DUE)-funksjon er inkludert for å motvirke svingninger i lysstyrke- og kroma-uniformitetsfeil som er karakteristisk for LCD-paneler.

Skjermen har tre funksjoner for å sikre korrekt visning av lysstyrke og fargetoner i forskjellige omgivelser og over hele skjermens levetid. Den første er en ny Eizo-patentert funksjon som stabiliserer lysstyrkenivået etter oppstart, eller når skjermen går ut av strømsparemodus. Den andre er en krets for automatisk lysstyrkekorreksjon som automatisk korrigerer endringer i bakgrunnslyset som inntreffer over tid. Den tredje funksjonen motvirker påvirkningen som endringer i omgivelsestemperaturen kan ha på visning av fargetoner.

ColorEdge CG245W har en belyst skjermknapp som forenkler innstillinger på OSD-menyen i et arbeidsmiljø med svak belysning. Den har også seks forhåndsinnstilte moduser som reproduserer vanlige fargeområder som brukes i førtrykk, digital fotografering, kringkasting og digital kino. Adobe RGB, sRGB, Rec709, EBU, SMPTE-C og DCI.

Tilleggsfunksjoner

  • Skjermskygge som kan brukes i både portrettmodus og landskapsmodus.
  • Ergonomisk FlexStand fot som også gir portrettvisning, 157 mm høydejustering, 30 grader tilt, 344 grader sving og 90 grader rotasjon.
  • 16-bits intern prosessering for jevn visning av gråskalatoner.
  • 3D-look up table (LUT) som forbedrer skjermens additive fargemiks (kombinasjon av rød, grønn og blå), en nøkkelfaktor for evnen til å oppnå gråbalanse eller nøytrale gråtoner.
  • Simulering av tre typer fargeblindhet – protanopia og deuteranopia (rød-grønn), samt tritanopia (blå-gul) – for verifisering av hvordan fargekombinasjoner oppfattes av de som er fargeblinde.

Detaljene rundt ColorEdge CG245W finner du på eizo.se.

Tilgjengelighet og pris

ColorEdge CG245W skal være tilgjengelig i juni, og veiledende pris er 13 909,57 NOK (uten mva). Skjermen leveres med fem års garanti.

(Kilde: Eizo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen