Skjerm

Et billig og godt valg – Dell UltraSharp 2209WA

Det store spørsmålet mange stiller seg før de skal gå til innkjøp av en ny skjerm, er hva som passer for ditt personlige bruk. Når man undersøker markedet kommer det gjerne opp en rekke begreper som mange skjønner fint lite av. Vi har derfor skrevet en guide som hjelper deg til å velge riktig skjerm, en guide som også forklarer de fleste begrepene du vil komme over.

Det du helt klart skal legge bak deg er CRT-skjermen. De er rett og slett døde, selv om en veldig liten del av enkelte nisjebrukere fortsatt tviholder på dem. LCD har kommet for å bli, og i løpet av de neste årene vil teknologiene LED LCD og OLED vise hva de er gode for.

Anbefalinger

Det er vanskelig å peke ut en bestemt skjerm som "best", fordi dette går mye på magefølelse og subjektive oppfatninger. Det er ingen dum idè å få satt opp to aktuelle skjermer ved siden av hverandre for sammenlikning, om du har mulighet for dette. Ellers anbefaler vi at du tar en titt på hva vår testseksjon mener om skjermer som er testet.

Økonomen

For en lav prislapp må man ofte ofre den beste bildekvaliteten, det er ganske opplagt. Den første skjermen vi vil nevne er BenQ V2410 Eco. Dette var en av de første LED-skjermene som kom til skrivepulten. Her får du 24 tommer for ganske nøyaktig 1500 kroner, noe som definitivt ikke skader. Med denne bredden får du plass til mye, og med HDMI-tilkoblingen har du også gode muligheter til mer enn bare PC-bruk. BenQ G2420HD kan også trekkes frem som et noe billigere alternativ, uten LED-baklyset.

Tar du et lite steg lenger opp på kvalitetsstigen, må vi trekke frem en fersk modell fra Philips. Brilliance 225B2 er en snerten liten sak. Vi har testet skjermen, og selv om 22" kanskje er i det minste laget for noen, byr skjermen på mye godt.

Slenger du inn noen ekstra slanter, på kanten mot mellomsjiktet, er Dell en meget aktuell produsent. De har flere ganger vist at de er gode når det kommer skjermproduksjon. Dell Ultrasharp 2209WA er fortsatt den anbefalingen vi setter så absolutt sterkest om du ønsker en skjerm i 22-tommers området.

Oppsummert:

Mellomsjiktet

HP ZR24W er den første skjermen vi vil rette oppmerksomheten mot. Vi har selv ikke testet skjermen, men den har fått gode omtaler rundt om i verden, og skal tilby spesielt god bildekvalitet i forhold til prisen.

Designperlen Samsung XL2370 blir derimot det første konkrete stoppet i dette segmentet. For 2100 kroner får du noe som virkelig tar seg godt ut på skrivebordet eller kjøkkenbenken, og spesifikasjonene er ikke spesielt ille de heller. Du har derimot begrenset med fysiske innstillinger.

Noe flere vil mene er en ulempe med XL2370 er formatet. 16:9 er ikke alltid like kjekt, 16:10 gir deg et større bilde og en bedre egnet oppløsning. Har du 3300 kroner til overs, bør du vurdere Nec Multisync EA241WM, og samtidig nyte 1200 piksler i høyden.

Oppsummert:

Drømmeskjermene

Blant drømmeskjermen er det mye godt. Det er faktisk ofte slik at prisen sier mye om kvaliteten. Skjermen vi nå skal trekke frem er de skjermen du kan være helt sikker på at vil tilfredsstille deg, det er surt å legge rundt 10.000 kroner i et innkjøp for å så bli skuffet. Vi må også få påpeke at det har skjedd lite i dette sjiktet det siste året, så våre anbefalinger her er i stor grad hva de har vært tidligere.

Foris-serien fra Eizo har nå kommet seg ut av Japan, ut til verdensmarkedet. Foris FX2431 er en 24" av ypperlig kvalitet, men lommeboka må brettes godt opp. Den perfekte fotoskjermen ColorEdge CG243W-BK må også trekkes frem.

Skal du virkelig kline til, og gå stort, går du for 30 tommer. Slike skjermen kan du uten problem bruke til det meste, ikke bare til datamaskiner. Da får du også med deg de virkelig store oppløsningene, helt opp til 2560 x 1600 piksler. Dell Ultrasharp 3008WFP er en god slager. Den har vært på markedet lenge, men kvaliteten er fortsatt enorm. Eizo Flexscan SX3031W er også en meget god kandidat, dette er massive skjermer med knallgod kvalitet. Men, igjen, prisen er alt annet enn lav.

Oppsummert:

Nyttige lenker

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen