Test

Skinwalkers

”Skinwalkers” er en film fra 2006 som nettopp ble sluppet på DVD i Norge. Filmen har relativt ukjente skuespillere, og regissør James Isaacs største film hittil er ”Jason X”. ”Skinwalkers” gir oss et gjensyn med varulvsjangeren og har hentet sin inspirasjon fra ordet skinwalker, som er betegnelsen på et menneske som kan forvandle seg til et hvilken som helst dyr.

Timothy blir angrepet av en varulv.
Timothy blir angrepet av en varulv.

Legenden om Timothy

Det finnes en gammel indiansk legende som forteller at en liten gutt – halvt menneske, halvt varulv – skal være enden på en lang tidsrekke med blodtørstige varulver. Når fullmånen stiger på hans 13. bursdag vil to rivaliserende varulvflokker gå i kamp. Den ene vil kjempe for gutten og slutten på de blodtørstige beistene, og den andre vil kjempe mot gutten, for å bevare friheten og lysten varulvene har.

Timothy bor sammen med sin mor, farmor og onkel i et stort hus på landsbygda. Han har snart bursdag og blir 13 år. Den store dagen nærmer seg raskt og sammen med mareritt og epilepsianfall blir månen faretruende rødere og blodigere for hver dag. Da den første dagen med fullmåne kommer følger farmoren gutten inn til byen og butikken moren jobber i. Ut fra ingen steds kommer en motorsykkelgjeng kjørende og begynner å skyte på dem. Farmoren hiver gutten til side og drar frem pistolen fra den røde strikkejakken. Kampen mellom varulvflokkene er igang – og midt i skuddlinjen er Timothy.

Uoriginale varulver

”Skinwalkers” er en varulvfilm som prøver å være annerledes og moderne, men uten helt å få det til. Den gjør et tappert forsøk ved å ha både gode og onde varulver som sloss mot hverandre, men filmen er så ordinært oppbygd og fortalt at det blir fryktelig klisjéfullt og forutsigbart. Det er mulig den prøver å bygge videre på kampen mellom varulver og vampyrer som blir vist i ”Underwold”-filmene, men to varulvflokker kan aldri slå striden mellom vampyrer og varulver.

Spesialeffektene i filmen er heller ikke mye å skryte av. Varulvene ser ut til å lide av en hårsykdom som gir dem veldig lite hårvekst, og de bærer i tillegg preg av for mye plastikk. Filmen er heldigvis veldig mørk slik at man ikke legger så mye merke til varulvskikkelsene.

”Skinwalkers” kommer ikke til å gi deg den helt store filmopplevelsen – og den går ikke inn i historien som en av de beste i sin genre. Er man dog ute etter å bli underholdt, fungerer filmen relativt godt.

Null og niks

Ekstramaterialet på denne DVD-utgivelsen er slappe greier. Det eneste sporet etter et bonusmateriale en kan skimte er et trailershow på begynnelsen av filmen. Noen intervjuer, informasjon om spesialeffektene, sminke, hva som helst, egentlig, hadde økt inntrykket betraktelig.

Rachel beskytter sin sønn mot varulvene.
Rachel beskytter sin sønn mot varulvene.

Konklusjon

”Skinwalkers” er en middelmådig varulvfilm. Den forteller oss ikke noe nytt, og den forteller det på en veldig uoriginal og kjedelig måte. Den fungerer som underholdning på en kveld man ikke har noe annet å gjøre eller se på, men du går ikke glipp av noe om du aldri får sett den. DVD-utgivelsens totalt manglende ekstramateriale hjelper heller ikke filmen lengre opp på poengskalaen.

Skinwalkers   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen