TEST: Skikkelig stereo med løs høyttaler
Test

Skikkelig stereo med løs høyttaler

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

iSongBook

Positive ting Løs høyttaler for bredere stereo, god radio.
Negative ting Høy pris, ordinær lyd.0

Testresultater

iSongBook

Positive ting Løs høyttaler for bredere stereo, god radio.
Negative ting Høy pris, ordinær lyd.0
Tivoli Audio har lenge vært på markedet med anerkjente produkter. Med sin litt «retro» design, er det også svært mange som synes at Tivoli både er en fryd for øyet i tillegg til for øret. Designet på iSongBook er i så måte et lite avvik fra normalen for Tivoli Audio.

Den har de vanlige analoge knottene for å velge lydkilde og volum, mens betjeningen av den innebygde AM/FM-radioen er digital med fem forhåndsinnstilte kanaler og opp/ned-knapper for kanalsøk. Den har en teleskopisk antenne innebygd. Dette produktet har imidlertid mer på lager enn sin lillebror.

Stødig

Selve byggekvaliteten virker å være robust nok, og vi tviler ikke på at iSongbook tåler å bli med ut. Med en vekt på knappe halvannet kilo må den også sies å være mobil nok. Tivoli kaller den for «vannavstøtende», og det er den eneste fabrikanten som tør å love noe slikt.

Den eneste mulige svakheten i oppbyggingen av produktet er den utfellbare iPod-dokkingen. Den gjør at iPod-en er koblet til parkert ved siden av venstre høyttaler, men vi lurer på om hvor mye velting og annen ytre påvirkning denne løsningen tåler. Den høyre høyttaleren lar seg løsne for å settes lengre ut til siden, men det er en god nyhet, selv om vi ser snublepotensialet i det designet også.

Den høyre høyttaleren bruker en «kneppkobling» som holder den inntil hoveddelen av enheten, men høyttaleren kan ikke løftes etter denne enden. Når du løsner høyttaleren, så har den en spole med hele to meter kabel, slik at du kan sette den ganske langt fra hovedenheten. På denne måten får du utmerket stereogjengivelse, bedre enn resten av feltet i vår test.

I tillegg til denne koblingen tilbyr iSongbook kun en linjeinngang (AUX) og en hodetelefon utgang. Det er også en tilkobling for 12 Volt ladespenning. Denne gjør at man kan koble høyttaleren til 12 Volt i bil, båt eller campingvogn når batterilevetiden er forbi. Høyttaleren benytter seg av battericeller av standard AA størrelse, så det er også mulig å sette inn alkaliske batterier når de oppladbare er brukt opp. Tivoli oppgir dermed ikke batterilevetid på dette produktet, etter som det er brukeren som bestemmer hva slags batterier som skal brukes.

Lydkvalitet
Fjernkontrollen har de grunnleggende betjeningsmulighetene, i tillegg til neste/forrige album og neste/forrige spilleliste på iPod-en. Dette klarte vi imidlertid ikke å få til å fungere med en iPod Classic av siste generasjon.

Dette høyttalersettet har mer trøkk å by på enn lillebroren sin, og det er ikke så merkelig tatt i betrakting at det har dobbelt så mange høyttalerelementer som lager lyd. Skrur du for høyt opp på volumkontrollen, særlig på iPod-en, så får du en fryktelig forvrengt lyd.

Rock nær er bra, med et presist lydbilde, Bassen er god uten å mase, det er mellomtonen også. Diskant er ren og helt uten skjæring. På avstand er lyden ren og forsåvidt riktig, men svært spinkel. Elektronika er brukbart nært, men lyden er litt «tørr». Det er imidlertid en en god gjengivelse som føles korrekt.

Akustisk jazz med et svært fyldig lydbilde sliter høyttaleren med. Du må spille relativt lavt for å beholde lyden ren, tar du for mye i, så starter forvrengingen raskt. dette opplevde vi både med litting nær, og da vi gikk lengre unna. Da blir trøkket borte, og du er henvist til å være nær når du lytter.

Konklusjon

Med en prislapp på godt over to tusen kroner plasserer Tivoli Audio iSongBook seg i det høyere prisleiet. Vi liker strømløsningen og at fabrikanten lover at den er tettet mot vannsprut. Radioen er nyttig, og vi er veldig begeistrete for at den ene høyttaleren lar seg flytte to meter til siden for skikkelig stereoopplevelse. Alt i alt et produkt som er bra nok, om du ikke forventer å underholde strandfesten med det.

Oppsummering
Produkt: Tivoli Audio iSongbook
Pris: 2 350 kroner
Design: 6.3/10
Funksjoner: 6.7/10
Lydkvalitet: 4.4/10
Pris: 2.0/10

Data:
Fysiske mål: 279 x 157 x 65 mm
Vekt: 1.3 kg
Batteriløsning: Oppladbare/ 6 x AA vanlige / 12 V inngang
Innganger: Line in, iPod dokking
Utganger: Hodetelefoner

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen