Skikkelig blitz på vei

Blitz er foreløpig en hittil usett luksus på dagens kameratelefoner. Dette er blant bakdelene ved å ha med seg kameratelefonen på fest eller nattklubber, og bilder fra sene kvelder blir ofte uskarpe og utydelige, samt at bildene ofte ikke viser annet enn stummende mørke.

I den sammenheng har det amerikanske selskapet Lumileds utviklet en ny blitz-LED kalt Luxeon Flash, som skal brukes i enheter som trenger kraftig lys, men ikke har allverdens strøm til rådighet. Ideen er dermed at teknologien skal brukes i kameratelefoner og billys, som begge må være raske og kraftige.

Og det er ikke småtterier Luxeon har å by på. Sammenlignet med dagens "fotolys" er nemlig selskapets nye teknologi hele 12 ganger sterkere. I rene tall betyr dette at dagens "fotolys" fra for eksempel Samsung X600 byr på 6-7 lux i styrke, mens Lumileds nye LED klarer opptil 79 lux. Dette betyr i grunn at man teknologien kan sidestilles med blitzfunksjonen på vanlige kamera og vil fungere utmerket i dunkle lokaler.

Lumileds nyvinning kommer i grevens tid, ettersom skikkelig blitzfunksjon er noe av det som har vært savnet på dagens kameratelefoner. Med blitz kan bruksområdene øke drastisk for mobilkameraet, og det kan bli lettere å la digitalkameraet ligge ettersom kameraet på telefonen klarer oppgaven nesten like bra.

Lumileds lover at teknologien skal komme på markedet i mobiltelefoner allerede mot slutten av dette året. Teknologien vil også brukes som billys, og selskapet regner med at teknologien vil til dels erstatte dagens svakere LED-teknologi i løpet av noen år.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen