Skifter ut modeller

Skifter ut modeller

For litt siden lanserte Pentax sin nye toppmodell på speilrefleksfronten, under navnet Pentax K-7, og siden dengang har det vært spekulert mye om hvorvidt den skulle erstatte den eksisterende toppmodellen, K20D, etter at det ble rapportert i Japan at den skulle gjøre nettopp det. Dette til tross har ryktene gått de siste dagene om at det ikke er tilfelle, og Amateur Photographer kan i dag melde at Pentax i Storbritania nå har bekreftet at K-7 ikke er en erstatter for K20D.

Dette stemmer imidlertid dårlig overens med hva Akam har fått vite fra Aronsen, som er den norske importøren av Pentax. I følge dem har de nå kun noen få eksemplarer av K20D fortsatt på lager, og de vil ikke ta inn flere, men bestille inn K-7 i stedet. Om lagersituasjonen hos Pentax i Storbritania er en annen, kan imidlertid det forklare uttalelsen til Amateur Photographer. Sammenligner man K20D og K-7 ser man at forbedringene som K-7 har over K20D i og for seg er naturlige for en erstatningsmodell, men ikke egentlig for et kamera som hører hjemme en hel nisje over K20D, spesielt med tanke på at K20D nå selges for priser på rundt det halve av veiledende pris på K-7. Dessuten, dersom de to skulle produseres og selges parallelt ville den lave prisen på K20D kunne spise av det potensielle salget av K-7, noe vi tviler på at Pentax ønsker.

Men K20D er imidlertid ikke eneste Pentax-modell som er på vei ut. K200D er nå tatt ut av produksjon og ble faktisk tatt ut av handelen i Japan for omkring et halvt år siden, selv om det fortsatt var å få kjøpt i Europa og USA. Aronsen har i følge dem selv solgt sine siste eksemplarer og har heller ikke tenkt å prøve å få fatt i flere. Nesten det samme er tilfelle for nybegynnermodellen Pentax K-m, ironisk nok like før vår test av det er ferdig. Aronsen har en sending til på vei, men det er siste som kommer inn av K-m, et kamera som kanskje ikke fikk den levetiden på markedet som det fortjente. K-m ble først lansert i slutten av september 2008.

Dersom dette er tilfelle ser altså Pentax ut til å ha kun en eneste speilrefleksmodell i handelen, nemlig K-7, dersom man ser bort fra Pentax 645 Digital, som ikke bare ikke er i handelen ennå, men også må kunne sies å være kun for spesielt interesserte. Et speilreflekssortiment på èn enkelt modell, som attpå til er et hakk bedre enn den tidligere toppmodellen, er neppe realistisk i annet enn en (kort!) overgangsperiode, så vi tør derfor konkludere med at Pentax har minst to nye speilrefleksmodeller på vei, som begge sannsynligvis vil bli lansert i løpet av året.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen