Skift abonnement, ring gratis

Visste du at mange mobiloperatører lar deg ringe gratis på visse vilkår? Vi forteller deg hvilket gratis-abonnement du bør velge.

Alternativ tekst mangler
Kunne du tenke deg å ringe gratis? (Foto: Istockphoto)

HVA INNEBÆRER FASTPRIS?:

Fastpris- eller abonnement uten minuttpris er enten gratis å bruke innenfor operatørens eget nett, innenfor en viss tidsramme, eller opp til et visst bruk.

Nesten alle operatører har abonnement som er gratis å ringe med opp til en viss sum. Som oftest har de en høy månedsavgift som i praksis dekker inn den "gratis" ringetiden.

Andre operatører setter begrensning på hvem du ringer til og når du ringer. Slike abonnement lar deg ringe gratis i et visst tidsrom, eller til abonnenter innenfor samme nett. Slike abonnement har ikke noe økonomisk tak, og kan dermed spare deg for store summer.

I det stille har flere operatører dette året begynt å tilby fastpris-løsninger til mobiltelefonen. Nå er det også begynt å bli vanlig i Europa. Løsningen har så langt rukket å bli standard på IP-telefoni, og i USA har stadig flere et fastpris-abonnement på mobilen som gir fri bruk inntil en viss sum.

Men lønner det seg?
I mange tilfeller tilbyr operatøren en viss minuttpakke som er "gratis". Eksempler på slike abonnement er Telenors Fri60 og Fri 120 samt Combitels Free Call. Disse abonnementene har som oftest en månedspris som dekker det du snakker for, og sparer deg dermed ikke for stort mer enn et vanlig abonnement.

Ringer du over det forhåndsbetalte beløpet straffes du gjerne også med høyere minuttpriser enn med et vanlig abonnement.

En langt mindre vanlig variant er fastpris-abonnement som ikke har noe tak, og lar deg ringe fritt på gitte premisser. Operatører som NetCom, Telenor, Ventelo og Chess tilbyr abonnementspakker for familier som bruker én og samme operatør, der familien får muligheten til å ringe gratis seg i mellom. Andre operatører, som Telenor, EasyTel, Nutel og Teletopia åpner for at brukere av samme operatør eller samme abonnement kan ringe gratis til hverandre, enten innenfor et visst tidspunkt eller med fri bruk.

Men selv om tilbudene kan virke rimelig like, og tilby samme løsningene, fins det enkelte fallgruver og lurer. Noen operatører tar inn ekstra høye satser på samtaler til andre operatører, mens andre igjen krever en høy månedsavgift for gratissamtalene.

På de neste sidene finner du hvem og hva som tilbyr de beste pakkene tilpasset ditt behov.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen