Skibrillene som aldri blir duggete
Teknofil
(Bilde: Abominable)

Skibrillene som aldri blir duggete

Bittelite varmeelement gjør vinteropplevelsen bedre.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Noe av det mest irriterende med å stå på ski – da spesielt slalåm – er at brillene dugger til, og at man til stadighet må ta dem av, pusse på dem og nærmest uten bedring fare videre. Dette slipper du imidlertid med de nye F-BOM-brillene, som har et bittelite, innebygget varmeelement i glasset.

Lang brukstid

Selskapet bak brillene kaller seg Abominable, og brillene deres, F-BOM, er akkurat nå på leting etter støtte fra folkefinansieringssiden Kickstarter. Som nevnt er disse brillene spesialisert på én ting, nærmere bestemt å fjerne duggen fra skibrillene dine. Eller rettere sagt: å forhindre den fra å danne seg.

Dette er teorien bak resultatet.
Dette er teorien bak resultatet.Foto: Abominable

Dette oppnås ved hjelp av et bitelite varmeelement i form av en film mellom selve brilleglasset og det indre glasset.

Slik fungerer F-BOM i forhold til en vanlig brille.
Slik fungerer F-BOM i forhold til en vanlig brille.Foto: Abominable

Fullt oppladet gjør denne filmen det mulig å holde brillene duggfrie i hele 7 timer av gangen, eller opptil 7 dager dersom du bruker «burst»-funksjonen. I praksis betyr dette bare at du aktiverer brillene for 10 minutter av gangen når du virkelig trenger duggfjerning. Brilleglasset kan for øvrig byttes ut med flere forskjellige typer, som alle er spesialisert for forskjellige typer miljø. Brillene kommer også i et stort utvalg farger.

Trenger fortsatt støtte

Disse fire glassene kan du velge mellom og bytte ut etter ønske. GRÅ (X-Ray Grey): Standard brilleglass, svak lysskjerming. GUL (Lumen Yellow): For bruk i mørket og i røft vær. RØD (Resolution Red): For å styrke synet på overskyede og tåkete dager. SVART (Eclipse Black): For dager med ekstra sterkt sollys.
Disse fire glassene kan du velge mellom og bytte ut etter ønske. GRÅ (X-Ray Grey): Standard brilleglass, svak lysskjerming. GUL (Lumen Yellow): For bruk i mørket og i røft vær. RØD (Resolution Red): For å styrke synet på overskyede og tåkete dager. SVART (Eclipse Black): For dager med ekstra sterkt sollys.Foto: Abominable

Men, brillene finnes fortsatt ikke til salgs. Kickstarter har etterhvert gitt liv til mange spennende prosjekter, så det kan jo godt hende at Abominable når målet sitt på 50 000 dollar og faktisk setter brillene i produksjon. Akkurat nå har de imidlertid fått inn omtrent 16 500 dollar, så det er fortsatt en liten vei å gå.

Dersom du er over gjennomsnittet irritert over dugg på brillene, kan det altså være en god idé å slenge inn litt penger i prosjektet. For øvrig vil en brille til utsalgspris gå for omtrent 1 600 kroner, men om du støtter prosjektet nå kan du kapre en brille til «bare» 1 300 kroner. Eller mer, om du ønsker noen tilleggsprodukter.

Se bildekarusellen nederst for alle bildene!

Det finnes mye annet enn bare dugg som kan ødelegge sikten.
Med disse brillene kan du imidlertid kurere fargeblindheten din! »

(Kilde: Gizmodo)

Slik fungerer F-BOM i forhold til en vanlig brille. (Bilde: Abominable)
Dette er teorien bak resultatet. (Bilde: Abominable)
De to modusene gir samme resultat – men forskjellig brukeropplevelse og batteritid. (Bilde: Abominable)
Batteriene og ladeåpningen vises på denne tegningen. (Bilde: Abominable)
Brillene gir god utsikt. (Bilde: Abominable)
Brilleglassene uten rammen. (Bilde: Abominable)
Det er såre enkelt å bytte brilleglasset. (Bilde: Abominable)
Disse fire glassene kan du velge mellom og bytte ut etter ønske. GRÅ (X-Ray Grey): Standard brilleglass, svak lysskjerming. GUL (Lumen Yellow): For bruk i mørket og i røft vær. RØD (Resolution Red): For å styrke synet på overskyede og tåkete dager. SVART (Eclipse Black): For dager med ekstra sterkt sollys. (Bilde: Abominable)
Fargeutvalget på brillene er stort. (Bilde: Abominable)
Spesifikasjonene til brillene. (Bilde: Abominable)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen