Skeptiske til Windows Phone
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Skeptiske til Windows Phone

Kinesiske myndigheter gransker mulig brudd på konkurranselovgivningen.

Kinesiske myndigheter har besluttet å granske Microsofts kjøp av Nokia med henblikk på landets konkurranselovgivning. Dette kan potensielt stikke kjepper i hjulene for Windows Phone på det kinesiske markedet.

Med over 1,3 milliarder innbyggere er Kina verdens største mobilmarked, et marked i sterk vekst. I dag er dette markedet dominert av lokale produsenter, som slåss om å tilby de billigste Android-telefonene til sine kunder.

Nettstedet WP Central  mener motivet for granskningen kan være et ønske om å beskytte hjemlige mobilaktører, som mer eller mindre utelukkende har satset på Android.

Frykter patenttroll?

Dersom Microsoft og Nokia til sammen bestemmer seg for å stramme inn på bruken av sine patenter, vil det kunne bety slutten for mange av de kinesiske mobilaktørene.

De aktuelle patentene blir imidlertid ikke solgt til Microsoft sammen med Lumia-porteføljen. De blir lisensiert til Microsoft, men ligger fortsatt i Nokia. Dermed blir ikke patentene en del av det nye selskapet.

Det knytter seg stor spenning til fremtiden til Windows Phone etter Microsofts kjøp av Nokias mobildivisjon. Noe av spenningen knytter seg nettopp til om aktører som i dag primært satser på Android, også kommer til å satse på Windows Phone.

Windows Phone har i løpet av 2013 klart å doble markedsandelen i Europa til 10 prosent. På verdensbasis er de imidlertid langt unna å bli en reell utfordrer for iOS og Android.

Les mer : Apple får endelig tilgang på det kinesiske markedet

Kilde: (WP Central)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen