Skeptisk til prisfall

sony-bdp-s13-blu-ray-player

Det er mange som har gått og ventet på det nye og bedre DVD-formatet, men det har liksom aldri tatt helt av siden både HD DVD og Blu-ray var på banen. 

Inntil nylig var det stort sett bingo hvilket format man investerte penger i, men etter at Blu-ray gikk av med seieren trodde mange at prisene endelig ville falle betydelig siden det ikke lenger var noen tvil om hvilket format som kom til å sette standarden de neste 5-10 årene.

Taiwanske produksjonsteder ser imidlertid ikke like lyst på situasjonen. Ifølge kilder hos Digitimes skal det være ganske negativ holdning fordi det rent praktisk er svært vanskelig å senke produksjonskostnadene - selv med større volum.

Dersom vi skal tro en del PC-leverandører vil prisene på Blu-ray falle mellom 7 og 10 prosent hvert kvartal, mao. 30 prosent prisreduksjon innen utgangen av året. Samtidig sies det at prisene på en del av komponentene i Blu-ray spillerne har steget det siste kvartalet - noe som er grunnlaget for bekymringene.

Uansett situasjon må prisene ned på Blu-ray dersom formatet skal regne med å ta over for DVD. 

Trolig har bekymringene også å gjøre med innkjøringsproblemer i produksjonen for Blu-ray-komponenter. Etterspørsel etter Blu-ray-spillere sies å stige betraktelig og det tar naturlig nok litt tid å skalere hele produksjonsapparatet til et globalt marked som ønsker å oppgradere alt DVD-utstyret til Blu-ray.

Det er likevel en liten varsling som ligger i luften: Blu-ray vil ikke nødvendigvis falle like hardt i pris over natten som det hele verden forventer.

(Kilde: Digitimes)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen