Transporter er en lagringsløsning som lar deg være i nettverk, men borte fra nettskyen. (Bilde: Transporter)

Skeptisk til nettskyen?

Denne boksen lar deg dele filene dine privat.

Er du på jakt etter en billig, enkel og trygg måte å lagre og dele filene dine på? Det finnes allerede mange nettskybaserte tjenester som iCloud, SkyDrive og Dropbox, men mange stoler ikke på å legge filene sine i hendene på en tredjepart.

Her kommer lagringsboksen Transporter inn i bildet. Ifølge detaljene på Kickstarter-siden skal den være lett å sette opp, og byr videre på et fullstendig privat fildelingsnettverk – uten å måtte være avhengig av en ekstern nettlagringstjeneste.

Du kan med andre ord dele filer med venner, familie og kolleger på en enkel og sikker måte. Alt du trenger å gjøre er å koble din Transporter opp mot Internett, og deretter velge hvem som skal få tilgang til hva fra PC-er og smarttelefoner.

Det er heller ingen månedspris for å dele dine data gjennom boksen.

Privat fildeling

Transporter fungerer via Internett, men deler ikke filene på tredjepartstjenester.
Transporter fungerer via Internett, men deler ikke filene på tredjepartstjenester.Foto: Transporter

På samme måte som nettskyen, kan brukere koble sammen flere Transporter-enheter for å dele informasjon. Det spiller ingen rolle hvor nærme boksene er – alt dere trenger er en Internett-tilkobling.

En Transporter-bruker i Oslo kan for eksempel koble seg til en annen Transporter i Bergen for å synkronisere data konstant mellom de to enhetene. Det er likevel ikke nødvendig å ha en annen Transporter-boks for å få tilgang til filene – det holder å motta en invitasjon på e-post.

Du kan for eksempel dele private fotoalbum og videoer med familien ved å bare sende dem en lenke, framfor å måtte laste opp filene til en tredjepartstjeneste som Dropbox.

Rimelig personvern

Med Transporter kan du dele filer med venner, familie og kolleger rundt omkring i verden.
Med Transporter kan du dele filer med venner, familie og kolleger rundt omkring i verden.Foto: Transporter

Transporter har plass til en 2,5-tommers harddisk med lagringskapasitet fra 160 GB til 2 TB. En LED-sirkel på fronten forteller deg hvor mye plass som gjenstår, samt gir deg informasjon om Internett-tilkoblingen og harddiskaktivitet. Etter å ha satt opp maskinen, er det mulig å skaffe en WiFi-adapter for trådløs Internett-tilgang.

Ettersom dataene aldri blir lagret på nett, kan Transporter være løsningen for folk som er på utkikk etter en tjeneste som er sikrere med tanke på personvern. I tillegg har den ikke noen abonnementspris per måned, noe som kan spare både vanlige forbrukere og småbedrifter penger i det lengre løp.

Alt styres gjennom et grensesnitt i nettleseren. Her kan du se hva slags type filer som befinner seg i nettverket, bestemme hvor mye båndbredde som kan brukes på opp- og nedlasting, samt kontrollere hvilke brukere som har tilgang til hva av filer og mapper.

Kickstarter-suksess

Transporter har gjort suksess på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter, hvor grupper og personer kan be om hjelp til å finansiere sine ideer fra velvillige bidragsytere. Gruppen har fått mye mer enn det de spurte om, og i skrivende stund har Transporter samlet inn over 170 000 dollar.

Leveranser begynner dermed senere denne måneden, og prisen på et eksemplar med en harddisk på 1 TB er 269 dollar. Dette tilsvarer i underkant av 1500 kroner (ikke inkludert fortolling og merverdiavgift).

Ved lansering er Transporter tilgjengelig for Windows og OS X, mens en iOS-applikasjon er under utvikling for Apple-dingser som iPhone og iPad.

Sjekk ut Transporter på Kickstarter og FileTransporter.com, og ta en titt på Kickstarter-videoen nedenfor:


Lik oss på Facebook du også.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen