Skepsis til iAMT

Intels "Professional Business Platform" skal danne grunnlaget for kommersielle arbeidsstasjoner og debuterte forrige uke med 945X-brikkesettet og Pentium D-prosessorer.

Den nye plattformen støtter "Active Management Technology" - AMT - men hverken Hewlett-Packard eller Lenovo Group ser ut til å ville benytte seg av dette med det første.

HP valgte å fokusere på sikkerhet og har derfor introdusert "Trusted Platform Module" som er i tråd med TPM 1.2. Rent teknisk er dette fortsatt "Profesional Business Platform", men selskapet fjernet altså støtte for AMT. Grunnlaget for dette skal manglende etterspørsel fra kundene for nettopp slik teknologi.

Hverken ThinkCentre M52 eller ThinkCentre A52 kommer til å inkludere AMT. Lenovo vurderer teknologien til å være interessant først i tredje kvartal.

Hvordan situasjonen er hos Dell er foreløpig noe usikker. Selskapet ser ikke ut til å ha annonsert noen systemer som støtter AMT. Ifølge en uttalelse til eWeek er selskapet inne i en periode der man tester AMT for å se om den passer inn i det eksisterende administrasjonsrammeverket.

Intel kommer fortsatt til å fokusere på plattformtankegangen. Foreløpig er det Centrino som har hatt den største suksessen. I desktop-segmentet ser det fortsatt ut til å være et ønske fra PC-produsenter om å ha større frihet til å integrere egen teknologi og ikke binde alle ledd til Intel.

(Kilde: eWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen