Skattesnusk via Google

Blogging har blitt en farsott, og det er mange gode blogger der ute som faktisk har relativt store leserskarer. Hvis man benytter Google Adsense genererer dette en solid biinntekt, og nå har svenske skattemyndigheter blitt oppmerksom på fenomenet.

Skatteverket på hugget
I Sverige har noen kloke hoder i Skatteverket innsett at her snakkes det faktisk om ganske store summer, men det er også vanskelig å få kontroll over sjekkene som kommer fra Google. Dermed må de ta i bruk andre metoder for å spore opp skattesynderne.

- Vi er helt overbevist om at mange tror at sjekker fra Google Adsense ikke er skattbar inntekt. Vi fokuserer på å få oversikt over lovgivningen i de forskjellige land, blant annet Irland hvor Google Adsense holder til. Vi kommer til å oppsøke bloggene og monitorere aktivitetene, sier Dag Hardyson fra Skatteverket til magasinet Ny Teknik.

Mange som prøver å tjene penger
En av Norges mest aktive bloggere, Arne Hjort Johansen, har valgt å ha en reklamefri blogg, men har registrert at mange prøver å tjene penger på bloggene sine.

- Jeg har valgt å ikke benytte meg av reklame på min blogg, men ser at det er et økende fenomen. Jeg kan ikke uttale meg om bloggere skatter av dette, men det tviler jeg veldig sterkt på at de fleste gjør, sier Hjort Johansen til Teknofil.

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen