Skatt på skjermer med DVI?


TV-muligheter skal beskattes, men bare for DVI-skjermer

Slik EU-kommisjonen ser det har det oppstått et gap mellom skatteleggingen av TV-skjermer og andre skjermer som også kan brukes til å se TV-signaler. Siden regelen sier noe sånt som at skjermer som kan vise TV er en TV-skjerm, foreslås det nå å legge en 14 prosents avgift på DVI-skjermer.

"Vanlige" dataskjermer, eller monitorer, skal ikke blir berørt av den nye avgiften fordi de visstnok bare kan brukes i sammenheng med datamaskiner. Skjermer med DVI-tilkopling derimot, har en kontakt som også brukes av for eksempel HDTV-mottakere og enkelte "high end" TV-mottakere med DVI-utgang.

Enn så lenge er dette bare et forslag, men problemet er at det ikke finnes noen felleseuropeisk organisasjon som representerer skjermprodusentene som helhet, og dermed er det heller ingen som kan tale på deres vegne i EU. Det er altså en viss fare for at dette forslaget kan gå hen og bli til en ny lov, og plutselig kan LCD-skjermer med DVI-inngang bli 14 prosent dyrere.

Riktignok finnes det mangt et TV-kort og eksterne TV-mottakere som kan gjøre enhver skjerm til en TV-skjerm, men det har ikke kommisjonen oppdaget enda.

(Kilder: IDG.se, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen