Skarpere skjermer fra Eizo

Det er ingen hemmelighet at Eizo lager skjermer som vår testavdeling liker godt, og når de nå oppgraderes til å få noe av det beste kontrastforholdet noensinne, blir de kanskje enda bedre mottatt enn før.

Eizo sine nye 17- og 19-tommere vekker først og fremst oppsikt for kontrasten på 1000:1, som er vel dobbelt så skarpt som det "vanlige" 5-600:1 hos konkurrentene. Hakket over der igjen, altså 700:1, regnes som svært bra for en LCD-skjerm.

17-tommeren Eizo FlexScan L68, og 19-tommerne L768 og L788 får samme kontrastforhold, lysstyrke på 250 nits og 178 graders innsynsvinkel, i tillegg til samme oppløsning på 1280x1024. Det som skiller dem fra hverandre - bortsett fra størrelsen - er at L788 i tillegg får en USB 2.0-hub med en "upstream" og to "downstream"-porter til periferiutstyr.

I tillegg får alle skjermene dobbel DVI og en analog VGA-inngang, med en bryter på skjermen slik at det blir mulig å veksle raskt mellom inngangssignalene. Selve oppfriskningshastigheten er på "godkjente" 25 millisekunder, som såvidt er bra nok til spill og film, selv om skjermene nok er tiltenkt det "profesjonelle" markedet.

De nye skjermene fra Eizo lanseres i Japan i disse dager, men ifølge det norske kontoret til selskapet kan de komme til Norge så tidlig som i mai. Også prisene er foreløpig ukjent, men Eizo reduserte nylig prisene på store skjermer.

Les mer om skjermene på Eizo.com.

(Kilde: Eizo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen