Guide

Skarpere ClearType under Windows XP

Undertegnede synes at ClearType tydeliggjør tekst og tall på LCD-skjermer. Spesielt på bærbar PC-er er dette essensielt. Jeg må innrømme at ClearType har vært lite kalibrert til mitt bruk. Da en kollega av meg viste meg programmet ClearTweak, kunne Mike Dixon (skaperen av programmet) konstatere at programmet hans hadde fått en ny bruker. Programmet er enkelt og genialt. Nå har du hørt nok skryt om ClearTweak, men hva er det egentlig?

Hva er ClearTweak?

ClearTweak er et lite program som lar deg endre kontrasten på ClearType under Windows XP. Det du trenger for å få full utbytte av ClearTweak er en LCD-skjerm, 256 farger under Windows XP eller et operativsystem som støtter ClearType. 24 eller 32 bits fargedybde er anbefalt for optimal brukeropplevelse.

Programmet lar deg ikke bare endre kontrasten på ClearType under Windows XP. ClearTweak lar deg velge mellom vanlig ”Standard Font Smoothing” og ”ClearType Font Smoothing”. Se bildene nedenfor for sammenlikning av de ulike teknologiene.

Velger du ”ClearType Font Smoothing” kan du som sagt endre kontrasten. Denne kontrasten er satt til 1400 som standardverdi fra Microsoft sin side. Selve skaperen av programmet anbefaler en kontrast på 1000. Se bildene for sammenlikning.


Ingen ClearType/Standard Font Smoothing på


"Standard Font Smoothing" på


Standard "ClearType Font Smoothing" innstillinger


Anbefalte "ClearType" innstillinger av Mike Dixon

Vi vil ikke komme med et konkret forslag til en slags optimalverdi, men anbefaler deg å installere programmet og finne en verdi som du synes er trivielt.

ClearTweak er kort oppsummert et program som gjør en bra ting, enda bedre samtidig som det er gratis. Anbefales!

Du finner ClearTweak her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen