(Bilde: SRI/YouTube)

Skaperen av «Siri» viser frem nytt ambisiøst prosjekt

Vil fjerne de siste flaskehalsene mellom menneske og maskin.

Den virtuelle assistenten Siri, som du finner på Apples produkter, er en funksjon som er ment å gjøre interaksjonen med enhetene enklere og mer intutitiv, og har også nylig gitt opphav til et lignende konsept på Netflix.

Nettstedet Extremetech rapporterer nå at selskapet som utviklet Siri, SRI, også har et annet og betydelig større prosjekt på gang som potensielt kan gjøre arbeid på PC-er mye mer effektivt og mindre stressende.

Nytt paradigme

Konseptet heter Bright og beskrives av utvikleren selv som et nytt «interaksjonsparadigme» som skal fjerne de resterende, tekniske barrierene mellom brukeren og datamaskinen.

Bright innebærer å bruke avanserte sensorsystemer til å registrere hvordan brukeren oppfører seg, for deretter å «tilpasse» grensesnittet til brukeren. Sensorene kan blant annet fange opp både håndbevegelser og hvor man retter øynene.

Som et eksempel ser man i demonstrasjonsvideoen (se under) at brukeren blant annet kan kikke på en knapp i hjørnet av skjermen, som deretter dukker opp rett under fingrene. Dersom man retter blikket bort, vil knappen etter hvert forsvinne av seg selv. Viktige beskjeder vil også automatisk plasseres innenfor synsfeltet.

Systemet har også sensor som måler avstanden mellom maskinen og brukeren, slik at maskinen for eksempel kan ha nettleseren åpen og klar i det brukeren nærmer seg.

Er i stand til å «lære»

Etter hvert skal Bright kunne «lære» adferden til den som bruker maskinen, slik at systemet settes i stand til å forutsi handlingene og maksimere effektiviteten og brukervennligheten.

I tillegg til dette skal Bright også gjøre samarbeid langt enklere, gjennom sømløs deling av applikasjoner og interaksjon mellom flere brukere. Berøringsskjermen skal også teoretisk sett by på et uendelig antall berøringspunkter, som gjør at flere kan bruke samme skjerm samtidig.

Konseptet er i utgangspunktet rettet mot bedriftsbruk, men det er ikke umulig at teknologien også kan bli anvendelig for vanlige forbrukere i for eksempel PC-er. Løsningen er dog ennå under utvikling, så det blir nok en stund til vi ser den i aksjon.

I mellomtiden må vi nøye oss med vanlig berøringsteknologi:
Nå har Windows 8 omsider tatt igjen Vista »

(Kilde: SRI, via Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen