Skal tysk initiativ redde Wikipedia?

Alternativ tekst mangler

Den tyske versjonen av det populære nettbaserte leksikonet Wikipedia skal snart lanseres med en funksjon som kan føre til forbedret kvalitet på leksikonet. Den tyske språkversjonen av leksikonet skal være den nest største - kun den engelskspråklige er større.

Funksjonen det dreier seg om skal etter planen testes ut mot slutten av august, og den skal kunne redusere sjansene for at artikler vandaliseres.

Dagens ordning er slik at hvem som helst kan foreta endringer i artiklene. Det er nettopp dette som har bidratt til populariteten til leksikonet, men det er også oppdaget flere episoder med hærverk eller vandalisme. En del personer har lagt inn bevisst feilaktig informasjon og tulleinnlegg.

Nå skal den tyske versjonen av leksikonet få et system som skal kunne beskytte artikler mot å bli vandalisert. Systemet går ut på at kun de som har opparbeidet visse rettigheter skal få lov å foreta endringer i artikler.

Det som skal bestemme rettighetene er tiden som en leser har brukt i leksikonet, men det er foreløpig ikke bestemt hvor lang tid det skal ta før en leser skal få lov å endre en artikkel.

Målet er at man en gang i fremtiden skal kunne lansere en såkalt "Wikipedia 1.0" som skal være et statisk leksikon som ikke er utsatt for vandalisme. Dette målet er forholdsvis langt unna akkurat nå, mener Wikipedia-gründeren Jimmi Wales, men den tyske metoden er et skritt i riktig retning.

(Kilde: Cnet news.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen