Skal stoppe mobbing

Britiske mTrack har utviklet en ny tjeneste de kaller Pingalert, som gir barnet mulighet til å varsle foreldrene dersom han eller hun blir mobbet. Dersom barnet blir utsatt for mobbing for eksempel på vei hjem fra skolen, kan det varsle mor og far ved å trykke på en knapp på mobiltelefonen.

- Nå kan barn varsle foreldre om at de er i trøbbel uten at de trenger å ringe eller sende tekstmelding, sier Michele Elliott, leder i Kidscape, en britisk organisasjon som jobber for barns trygghet, til BBC News.

Tjenesten lar barnet diskret kontakte foreldrene ved å foreta en oppringing fra mobilen. De fleste av dagens telefoner kan lagre et telefonnummer på en hurtigtast, slik at barnet kan ringe uten å ta telefonen opp av lommen. Foreldrene får da en beskjed om hvor barnet befinner seg, innenfor en radius på fem hundre meter i en tekstmelding, og en bildemelding med kart over området dersom dette foreligger.

Dermed kan foreldre komme barnet til unsetning. Selve varslingen koster et halvt britisk pund, pluss kostnaden for selve oppringningen, som tar mellom tre og fem sekunder. Deretter tar det omtrent ett minutt før foreldrene får beskjed.

Et alternativt scenario ville vært at barnet tok frem mobiltelefonen og ringte hjem. I en slik situasjon kan bøllene finne på å ta mobiltelefonen fra den som blir mobbet, slik at barnet ikke har mulighet til å varsle foreldre.

- Pingalert er et flott verktøy i kampen mot mobbing, sier Elliot. Fra før av har mTrack lansert KidsOK, en tjeneste som lar foreldre spore opp hvor barnet befinner seg ved hjelp av mobiltelefonen. Foreldre som bruker denne tjenesten kan sende en tekstmelding og få et kart som peker ut hvor barnet befinner seg i retur.

Netcom tilbyr i dag en lignende tjeneste som de kaller Buddy. Denne tjenesten er ikke først og fremst rettet mot bekymrede foreldre, men kan brukes omtrent på samme måte, og lar deg spore opp personer som har gitt deg tillatelse til dette.

(Kilde: BBC News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen