Skal selge 100.000 Windows- mobiler

For å nå målet har Dangaard startet en ny smartphone-divisjon i Norge. Avdelingen skal blant annet se på nye kanaler for distribusjon av denne typen mobiltelefoner. Og det er ikke bare de store selskapene som skal kjøpe inn smartmobiler med skreddersøm. De aller fleste telefonene går til vanlige sluttbrukere.

Den nye divisjonen ledes av Øyvind L. Pedersen og Arne Hvidstein, som begge har jobbet en tid i Dangaard.

Bredere spekter
Men smartphonedivisjonen skal ikke bare selge Windows-mobiler. I Dangaards portefølje finner vi mobiltelefoner fra alle de største mobilprodusentene. I tillegg til de tradisjonelle mobilprodusentene kommer HP, Palm og Fujitsu Siemens, som alle kommer med nye produkter med innbygget mobiltelefoni og Windows Mobile operativsystem.

Men om Palm kommer med nye mobiltelefoner, så står ikke Palm OS på lista til Dangaard Smartphone Division. Selskapet vil fokusere på Windows og Symbian (Symbian er operativsystemet som brukes i ulike varianter på smarte mobiltelefoner fra Nokia og Sony Ericsson).

Smartphone Division må ikke forveksles med SmartPhone Telecom, som er et annet Dangaardselskap, sier Øyvind L. Pedersen i Smartphone Divisjon. SmartPhone Telecom distribuerer mobiltelefoner bundlet med skreddersydde løsninger tilpasset ulike bedrifters behov.

Øker raskt
Målet om å selge dobbelt så mange Windows-mobiler i år sammenlignet med i fjor kan unektelig høres ambisiøst ut. Men selskapet er allerede på god vei til å nå målet. I årets første kvartal var antallet solgte Windows-mobiler over tre ganger så høyt som i samme periode i fjor. I april i år var økningen på 105 prosent, sammenliknet med april i fjor.

Windows-baserte mobiltelefoner utgjør likevel bare en liten andel av det totale antallet smarte mobiltelefoner på markedet. Her er det fremdeles Nokia som dominerer med sine Series 60-terminaler.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen