Skal revolusjonere antivirusbransjen

Kaspersky har nylig fått godkjent patent på en ny teknologi som skal kunne brukes som maskinvarebasert antivirus.

Sikkerhetsselskapet mener den nye teknologien har et stort potensial, såpass at den vil komme til å revolusjonere antivirusbransjen, i hvert fall når det gjelder rotverktøy, det vil si skadelige programmer som prøver å skjule infeksjonen. Teknologien skal ifølge Kaspersky kunne virke uavhengig av programvare som er installert på en datamaskin.

Ifølge pressemeldingen fra Kaspersky skal det i utgangspunktet dreie seg om en fysisk enhet som skal være plassert mellom disken (HDD eller SSD) og prosessoren. Enheten skal både kunne implementeres som en separat enhet, eller som en integrert del av diskkontrolleren.

Enheten skal være drevet med egen ARM-prosessor og RAM-minne, og dermed skal ikke aktiviteten være ressurskrevende for datamaskinen ellers. Videre skal enheten ha en egen database med en liste over skadelige programmer. Den skal både kunne brukes alene, og i kombinasjon med andre antivirusløsninger.

Løsningen skal både ha preventiv (blokkere uønskede programmer) virkning, og kunne skanne disken for å finne eventuelle skadelige programmer som allerede er installert.

Det er foreløpig uklart om og eventuelt når den nye enheten blir klar for markedet.

(Kilder: Neowin, Kaspersky)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen