35 millioner GPS-mobiler fra Nokia i år. (Foto: Nokia)

Skal pøse ut GPS-mobiler i år

Nokia skal satse tungt på GPS i år. Nylig fortalte selskapets sjef for posisjoneringstjenester, Michael Halbherr, at de planlegger å selge 35 millioner GPS-mobiler i løpet av 2008, skriver Reuters.

Dette vil gjøre Nokia til en av de store aktørene i GPS-markedet, uansett hvilket segment man ser på. Innen 2012 planlegger Nokia å utstyre halvparten av alle telefonene sine med innebygget GPS.

Billigtelefoner med GPS

Dette er interessant med tanke på at Nokia har store deler av sine salg i markedene for utviklingsland. Dermed er det sannsynlig at også billigtelefoner etterhvert får innebygget GPS. Per i dag er Nokias GPS-programvare kun tilgjengelig i selskapets smarttelefoner, men en versjon for vanlige telefoner skal bli tilgjengelig senere i år.

Nokia har også planer om å utnytte posisjonering via basestasjoner i mobilnettet. Selskapets strategi er å tilby lokasjonstjenester i alle telefoner, og ikke bare de med innebygget GPS. Videre forteller Halbherr at de vil benytte seg av Wi-Fi-soner for lokalisering.

Fremover vil nesten alle telefonene i E- og N-seriene være utstyrt med GPS. Av 437 millioner solgte Nokia-telefoner i fjor, var 38 millioner en del av en av disse produktseriene.

(Kilder: Mobileburn.com, Pcpro.co.uk, Reuters.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen