Skal lese strekkoder

Med den nye programvaren vil kameratelefoner kunne få såkalt optisk intelligens, som gjør at telefonen blir i stand til å "lese" for eksempel strekkoder når man tar bilde av disse. Denne teknologien kan være grunnsteinen i en helt ny epoke for prisbevisste shoppere verden over.

Tanken er at man i fremtiden skal kunne bruke mobiltelefonen som et mektig verktøy i jakten på de beste kjøpene. Når telefonen har lest strekkoden vil den nemlig automatisk kunne starte en søketjeneste som finner produktinformasjon om produktet som har den aktuelle strekkoden.

Nytteverdien av en slik mulighet er enorm. Man vil eksempelvis kunne gå inn i en bokhandel, ta bilde av strekkoden eller ISBN-nummeret til en bok, for så å automatisk koble opp på nettet og finne bokanmeldelser, informasjon om forfatter og ikke minst alternative forhandlere som selger boken billigere.

Det er ikke mange i dag som tar seg bryet med å sjekke opp alternative forhandlere før de for eksempel kjøper en cd. Det er rett og slett for mye bry å søke etter varen, i forhold til hva man tjener på prosessen. Om man kunne tatt et enkelt bilde av strekkoden og ut fra dette finne all relevant informasjon om produktet er det sannsynlig at betydelig flere hadde blitt mer prisbevisste.

Teknologien åpner ikke bare for at man vil kunne finne billige forhandlere og bokanmeldelser. Hvis man for eksempel leser avisen og finner en annonse om en lovende film som går på kino, ville man kunne ha tatt bilde av en eventuell strekkode under annonsen for å komme inn på kinoens billettsider.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen