DNX-8120 går under navnet Excelon. Det blir kanskje fellesnavnet for GPS-systemer fra Garmin og Kenwood. (Foto: Kenwood)

Skal lage super-GPSer

Garmin og Kenwood har lenge samarbeidet om å implementere GPS i Kenwoods stereo-systemer. Nå går samarbeidet inn i en ny fase og selskapene skal sammen lage super-GPSer som kombinerer Garmins GPS-systemer med Kenwoods kjente underholdningssystem for biler.

– Vi er svært fornøyd med Kenwoods suksess i salg av Garmin-utstyrte enheter siden samarbeidet startet i 2006, og vi forventer enda større begivenheter i 2008, sier Dan Bartel, administrerende visedirektør i Garmin, til magasinet Blast.

Én enhet så langt

Resultatet kan foreløpig summeres ned til én enkelt enhet: Kenwood DNX-8120, som ble vist frem på CES-messen nylig. Denne kan by på det mest avanserte Garmin-systemet tilgjengelig med 7 tommers trykkskjerm, i tillegg til alt Kenwood er kjent for. Som Bluetooth-støtte, Satelittradio, HD Radio, Ipod-tilkobling og 5.1 surround-støtte.

I tillegg kommer en fjernkontroll så du kan styre GPS-en og mediafunksjonene fra baksetet.

I følge nettstedet Engadget er planen at flere av GPS-ene som kommer ut av samarbeidet mellom Kenwood og Garmin skal ha dette som minimum av funksjoner.

Kenwood og Garmin skal også ha planer om å lage en felles nettside for GPS-systemene som lages i felleskap mellom de to i tillegg til å gå sammen om reklame og markedsføring.

(Kilde: Blast, Kenwood, Engadget, Garmin)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen