Skal lage billigere Xbox

Lenovo er kjent som en av verdens største produsenter av bærbare PC-er. Nå vil det kinesiske selskapet også kaste seg inn i markedet for spillekonsoller.

I en pressemelding annonserer Lenovo at de har satt ned en gruppe på 40 av sine ingeniører for å utvikle en ny konsoll kalt Ebox. Dette skal være en billig klone av Microsofts populære Xbox.

Microsoft har brukt standard PC-komponenter i konsollen sin, og nå vil Lenovo sette sammen en billigere variant. Planen er å legge seg rett under Xbox 360 på pris.

Trenger ingen kontroller
Lenovo forteller at maskinen vil komme med et kamera som leser spillerens kroppsbevegelser, og at man derfor ikke er nødt til å ha en kontroller for å styre spillet. Dette i motsetning til konkurrenter som Wii og Playstation 3. Tanken er å inspirere alle i familien til å komme seg opp av sofaen og få litt trening.

– Vi er verdens andre selskap som produserer en kontroller-fri spillkonsoll, og er kun bak Microsoft, sier Jack Luo, direktør for selskapet, til avisen China Daily.

Lenovo har også ett ess i ermet: Spillkonsoller som Xbox 360 er forbudt å importere til Kina, på grunn av lovgivningen til det kinesiske kulturdepartementet. Dermed kan produsenten selge Ebox uten konkurranse i sitt eget hjemmemarked.

Selskapet skal allerede ha 16 globale spillutvikler-selskaper i gang med å utvikle innhold for konsollen. Kunder vil få 30 gratis spill med når de kjøper konsollen.

Lanseres i år
Ebox vil lanseres i Kina innen utgangen av året, og vil deretter gradvis rulles ut i sørøst-Asia og resten av verden.

(Kilder: China Daily, The EscapistThe Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen