Skal ikke, må ikke, kan ikke lades!

Skal ikke, må ikke, kan ikke lades!

Konsepttelefonene kommer fra det franske selskapet Modelabs, og franskmennene har definitivt vært nytenkende i sin jakt etter alternative energikilder.

Kinetikk og solcellepanel
Den første modellen kalles Yoyo, og bæres rundt halsen. Der vil den hente energi fra bevegelsene hos eieren. Dersom pendelbevegelser, hopping og spretting ikke holder til å drive den hele dagen, har den et lite solcellepanel som supplerende energikilde.

Den andre modellen har fått navnet U-turn, og er beregnet på forretningsmennesker. Den er formet slik at den må åpnes og lukkes ved bruk, og fra denne bevegelsen henter den også energien som skal til for å drive den.

Den siste modellen heter Runaway og er beregnet på sporty brukere. Den benytter en teknikk kalt kinetikk, blant annet kjent fra armbåndsur. Dette betyr at den vil lades opp av bevegelsene dine, så da nytter det ikke å sitte i sofaen og skravle.

Miljøvennlig enkelhet
Det er nok fremdeles noe begrenset hva man kan hente ut av energi på dette viset, hvilket sikkert forklarer hvorfor alle tre er strippet for avanserte funksjoner som MMS, Bluetooth, kamera og annet.

Men dersom du er opptatt av miljøvennlighet og dessuten kan nøye deg med en telefon som stort bare kan benyttes til å prate i, så kan det være en idé å ta en U-turn, spille rollen som Runaway i Paris og erverve seg en Yoyo.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen