Skal hacke GSM-nettet for sikkerhets skyld

Hackere/crackere mener at sikkerheten i dagens GSM-nett er altfor dårlig. På den nederlandske hackersamlingen Hacking at Random, opprettet sikkerhetsekspertene Karsten Nohl og Sascha Krissler en aksjon for å bytte ut grunnlaget for all sikkerhet i GSM-nettverkene, skriver digi.no.

Aksjonen går ut på å beregne tabeller for å dekryptere GSM-kommunikasjonen og slippe disse ut i det fri slik at hvem som helst med en datamaskin og rimelig ekstrautstyr skal kunne overvåke GSM-sambandet. Målet er å tvinge mobilbransjen til å ta sikkerheten alvorlig.

All GSM-kommunikasjon i dag krypteres med en algoritme som heter A5/1. Denne stammer fra 1987, men allerede i 1994 begynte det å bli påvist flere svakheter. De siste årene skal det ha blitt utarbeidet tabeller som gjør det uproblematisk for etteretnings- og overvåkningstjenester å avlytte GSM-sambandet, ifølge nettavisen. Om tilsvarende tabeller er tilgjengelige i kriminelle miljøer utelukkes ikke. 

Siden 80 prosent av all mobilkommunikasjon går over GSM, mener Nohl og Krissler at det er av høy viktighet å bruke mer avanserte algoritmer for å kryptere signalene. 

(Kilde: digi.no)

Kommentarer (24)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen