Skal du til Nederland?

I august samles kjernen av dataentusiaster i Amsterdam, for å kjempe om den ærefulle tittelen som Europas beste overklokker. Det er hovedkortprodusenten MSI som står for arrangementet, og her på Hardware.no har vi arrangert innledende runder til konkurransen.

Grunnregelen for de innledende rundene var at man skulle bli vurdert etter hvilket utstyr man hadde å jobbe med. Kunnskaper om overklokking kunne dermed telle mer enn sinnssyke komponenter som blir kjølet av nitrogen.

God respons

Konkurransen var åpen, så hvem som helst kunne delta. Deltagerne fikk 22 dager på seg til å komme opp med gode resultater i 3Dmark05, Superpi og CPU-Z, basert på utstyret de hadde til rådighet. Totalt kom det inn ni bidrag, hvorav de fleste jobbet alene. De var også lov å jobbe i lag på to, noe kun to av bidragene var basert på.

Ni bidrag kan kanskje virke som lite, men vi føler at vi har fått samlet overklokkerne nok en gang. Diskusjonstråden har vært jevnlig aktiv, og deltagerne har dratt milevis til hverandre for å overklokke og fylle søppelkassene med døde komponenter. Totalt har det gått med et titals liter nitrogen, flere kilo tørris og døde datadeler til verdi av flere tusen kroner.

Vinnerne

Alle bidragene har blitt vurdert av en jury med representanter fra Hardware.no. Det har ikke vært en enkel jobb, som av diverse grunner tok tid. Til slutt satt vi igjen med disse fire kandidatene på topp:

  • 1: Aspstein og Det Dvergiske Kafebord. To dedikerte overklokkere som virkelig skiller seg ut fra mengden med gode resultater. De er flinke til oppfølgning, samt at de bruker mye kunnskap fremfor bare sykt rå hardware for å oppnå resultatene sine.
  • 2: KillerWhale OC Team (Fluesopp og Wheelman). Benytter seg av mye kunnskap fremfor kun heftige komponenter, noe som gjør at de scorer høyt.
  • 3: Hifi-king. Viser mye engasjement og oppnår gode resultater. 3.- og 4.-plassen lå meget likt, og det var vanskelig å skille disse to.
  • 4: Tharshan. Oppnår gode resultater på lik linje med Hifi-king, og er flink på oppfølging.

Vi gratulerer vinnerne!

Premier

Aspstein og DDK har nå sikret seg en plass i europamesterskapet som vil finne sted i Amsterdam, Nederland, den 22. - 24. august. De vil motta et fullt sett av datakomponenter så de kan øve på komponentene de vil bruke i mesterskapet. Om vinnerne ønsker, kan de modifisere disse komponentene og ta de med til finalen. Dette innebærer et MSI P45D3 Platinum-hovedkort, DDR3-minnemoduler, et MSI 9600 GT 512 MB skjermkort og en Intel Core 2 Duo E8300-prosessor.

Det vanker også trøstepremier i posten til 2.- og 3.-plassen, nærmere bestemt gavekort fra Komplett.no på henholdsvis 500 og 250 kroner.

Vi ønsker alle overklokkere rundt omkring i landet lykke til videre – takk for innsatsen i denne omgang!

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen